Tânăra care a scris „Balada lui Dragnea“, rugă de Centenarul României: „Iartă-ne că te numim murdară, deşi noi nu contribuim cu nimic la a te curăţa“

Tânăra care a scris „Balada lui Dragnea“, rugă de Centenarul României: „Iartă-ne că te numim murdară, deşi noi nu contribuim cu nimic la a te curăţa“

Marilena Mihailescu

Marilena Mihailescu spune că dacă românii doresc o ţară mai bună, să nu îşi dorească o ţară ca afară. E suficient ca oamenii să fie mai buni.

Marilena Mihailescu, tânăra din Timişoara care a devenit cunoscută la pe reţelele de socializare după ce a compus „Balada lui Dragnea”, însufleţind protestele #Rezist din iarna anului 2017, a postat un mesaj plin de sensibilitate de Ziua României. 

Iată mesajul tinerei absolvente a Facultăţii de Psihopedagogie a Universităţii de Vest din Timişoara:
 
“România, iartă-ne!
 
Dragă ţară, ne cerem iertare lui Dumnezeu şi ţie pentru faptul că am uitat să fim mulţumitori pentru ceea ce ne-a oferit Cel de Sus prin tine.
 
Iartă-ne că nu apreciem pacea, în timp ce sute de mii de oameni pier în războaie, acolo unde părinţii îşi plâng copiii desfiguraţi de bombe şi din cauza norului de praf nu mai pot vedea frumuseţea soarelui.
 
Iartă-ne că nu apreciem darul pământului bun, gata să dea rod bogat, în timp ce milioane trăiesc într-un pământ uscat, iar lipsa hranei producere suferinţă cruntă iar mai apoi moartea.
 
Iartă-ne că nu apreciem belşugul de apă, în timp ce milioane străbat kilometrii întregi pentru o apă neagră, adesea infestată ce produce boli şi infecţii.
 
Iartă-ne că nu apreciem libertatea ce ne-o oferi încă şi că nu o înţelegem. Noi am înţeles libertatea greşit, luând-o drept rebeliune, limbaj vulgar, comportament deplasat, lipsa bunului simţ, vulgaritate, sexualitate şi divertisment ieftin.
 
Iartă-ne că nu-ţi apreciem frumuseţea pădurilor, alegând să-ţi furăm copacii, furându-ne totodată nouă înşine oxigenul.
 
Iartă-ne că-ţi poluăm apele şi mediul înconjurător iar mai apoi strigăm în gura mare: “aşa-i în Romania” …
 
Iartă-ne că te numim murdară deşi noi nu contribuim cu nimic la a te curăţa.
 
Iartă-ne că te numim săracă, noi cei săraci în suflete şi goi în inimi.
 
Iartă-ne că blestemul şi batjocura au ajuns odă naţională, iar rugăciunea şi binecuvântarea sunt tot mai rare şi tot mai seci.
 
Iartă-ne că acolo unde e nevoie de sărut, alegem să scuipăm.
 
Iartă-ne că minciuna a înlocuit adevărul.
 
Iartă-ne că ura sugrumă încetul cu încetul dragostea.
 
Iartă-ne că nu suntem curaj pentru cei descurajaţi, ajutor pentru cei aflaţi în nevoie, dreptate pentru cei neîndreptăţiţi, părinţi pentru orfan şi dragoste pentru cei urâţi. Iartă-ne că de când deschidem ochii şi îi închidem iarăşi, cârtim …deşi dormim pe moale, nu pe scânduri, în casă, nu printre mormane de dărâmături sau în colibe de paie, aşa cum o fac alţii.
 
Iartă-ne Doamne că nu îţi preţuim darul – România ….
 
Dragi români, vă îndemn să nu mai pretindeţi nimic, ci să oferiţi totul. Vă îndemn să învăţaţi să fiţi şi să faceţi tot ceea ce pretindeţi de la alţii. Vă îndemn să oferiţi dragoste şi respect oricui. Vă îndemn să luptaţi împotriva corupţiei cu demnitate făcând lucruri mici acolo unde sunteţi aşezaţi.
 
Dacă vă doriţi o ţară mai bună, nu vă doriţi o ţară ca afară. Fiţi voi mai buni şi este suficient!
 
Totul porneşte din dreptul tău, nu din dreptul preoţilor, corupţilor şi asistaţilor sociali. Oare ai uitat că o lumină mică luminează un întuneric mare? 
 
Fii pentru România ceea ce alţii nu sunt. Doar atunci ţara o să progreseze!
 
Dumnezeu să mi te binecuvânteze, România, căci te iubesc exact aşa cum eşti!
 
Tu eşti bună şi frumoasă, noi suntem cei deformaţi şi dezinformaţi.
 
Iartă-ne, căci de multe şi noi te-am pălmuit şi am contribuit la un renume ce nu îl meriţi.
 
Române, iubeşte-ţi ţara, căci Dumnezeu te-a aşezat în ea!”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările