Premierul Republicii Moldova, la Timişoara. “Tinerii nu se mai întorc acasă după studiile făcute în România”

Premierul Republicii Moldova, la Timişoara. “Tinerii nu se mai întorc acasă după studiile făcute în România”

Maia Sandu la UVT

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ca invitat de onoare la deschiderea anului de învăţământ de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Maia Sandu, prezentă la deschiderea noului an universitar, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Universităţii de Vest din Timişoara, ca recunoaştere pentru promovarea educaţiei, al valorilor europene şi transatlantice.
 
Maia Sandu a declarat că tinerii care termină studiile în România nu se prea întorc acasă, iar aceasta reprezintă o mare provocare pentru autorităţile de la Chişinău.
 
Absolvenţii nu se prea întorc. În general, este o problemă faptul că tinerii din Republica Moldova nu se întorc acasă după studiile făcute în România, pentru că nu cred că au un viitor acasă. Aceasta este provocarea cea mai mare pe care o avem noi, autorităţile de la Chişinău, să le redăm încrederea oamenilor şi în special tinerilor că pot avea un viitor acasă”, a spus Maia Sandu.


„Urmărindu-şi cu consecvenţă rolul cu care a fost investită de fondatorii săi, anume de principal centru de cunoaştere în regiunea de Vest a ţării, Universitatea de Vest din Timişoara este preocupată constant de promovarea şi recunoaşterea meritelor ştiinţifice, culturale şi umane ale marilor personalităţi ale lumii academice şi publice. Prin acordarea titlului onorific Medalia de aur a UVT, însoţită de o diplomă de merit, Universitatea de Vest din Timişoara recunoaşte public meritele doamnei Maia Sandu şi este convinsă că, prin parteneriatul simbolic stabilit astfel între Republica Moldova şi comunitatea academică din UVT, prestigiul instituţiei se va consolida, iar relaţiile cu mediul universitar din Republica Moldova vor cunoaşte o firească dezvoltare”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.În cadrul programului desfăşurat de primul-ministrul Republicii Moldova la Universitatea de Vest din Timişoara, un moment special a fost prilejuit de întâlnirea cu reprezentanţi ai celor două organizaţii ale studenţilor basarabeni la Timişoara, cu care au fost dezbătute subiecte ale agendei de interes manifestate de tinerii basarabeni aflaţi la studii în UVT. În prezent, la Universitatea de Vest din Timişoara studiază 637 de studenţi români din afara graniţelor, dintre care 381, adică mai bine de jumătate, sunt originari din Republica Moldova. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: