O nouă decizie drastică luată la Belgrad. Sârbii au interdicţie de a-şi părăsi locuinţele în week-end

O nouă decizie drastică luată la Belgrad. Sârbii au interdicţie de a-şi părăsi locuinţele în week-end

Locuitorii din Serbia sunt nevoiţi să stea acasă de astăzi, de ora 13.00, până luni dimineaţa, la ora 5.00. Decizia a fost luată pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Serbiei, Alexandar Vucici o nouă măsură dură pentru a împiedica răspândirea coronaviruslui. Oamenii vor trebui să rămână în casă în week-end; de sâmbătă - de la ora 13.00, până luni dimineaţa, la ora 5.00. 
 
Există şi câteva excepţii. Posesorii de câini pot ieşi la plimbare cu animalele doar seara, între orele 23 şi 1.00, dar nu mai departe de 200 de metri de locuinţă.
 
Alexandar Vucici a spus că a fost nevoie de noi hotărâri drastice ca urmare a unei alaize care arată că în week-end-ul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane infectate cu coronavirus. 
 
De asememenea, rămâne valabil programul de cumpărături pentru personele de peste 65 de ani. Aceştia îşi pot face cumpărăturile doar dimineaţa devreme, între orele 4.00 şi 7.00.   
 
“Pentru noi, week-end-urile au adus cele mai multe problem. Am lăsat timp oamenilor să îşi facă cumpărături pentru cele două zile. Sâmbătă, după masă, şi toată ziua de duminică vor sta acasă. Persoanele în vârstă vor putea să iasă din casă duminică dimineaţa, de la 4.00 la 7.00. în ce priveşte lupta împotriva coronavirusului, următoarele 15 zile vor fi foarte importante pentru Serbia. În această perioadă ne vom confrunta cu cele mai multe cazuri de infectări, dar şi de decese. Au revenit din străinătate sute de mii de cetăţeni sârbi, iar dintre aceştia între 24.000 şi 30.000 pot fi infectaţi cu coronavirus. Ei pot transmite virusul mai departe”, a spus Alexandar Vucici. 

Până sâmbătă, în Serbia au fost înregistrate 1476 de cazuri de infecţi cu coronavirus şi 39 de persoane decedate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: