Chitaristul Cristi Gram, despărţire de Phoenix, după o discuţie-cheie cu Nicu Covaci. Solistul Bogdan Bradu a părăsit şi el celebra trupă

Chitaristul Cristi Gram, despărţire de Phoenix, după o discuţie-cheie cu Nicu Covaci. Solistul Bogdan Bradu a părăsit şi el celebra trupă

Cristi Gram şi Bogdan Bradu nu mai fac parte din trupa Phoenix Foto. Phoenix International

Cristi Gram, care a devenit unul din oamenii de bază al lui Nicu Covaci, s-a despărţit de formaţia Phoenix, după colaborarea cu “duşmanii” de la Pasărea Rock şi o discuţie mai dură cu Nicu Covaci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicu Covaci este nemilos cu cei care îl trădează. A venit rândul lui chitaristului Cristi Gram să plece din Phoenix. 

“Vineri am primit un telefon prin care eram invitat într-un studio pentru o colaborare la o piesa compusă de Josef Kappl. S-a stabilit de la început faptul că nu vor să facă probleme şi că ce se întampla nu este o invitaţie în trupa lor, ci doar o piesă care dinamic şi interpretativ mi se potriveste şi Ioji a dorit să imprim eu acele canale de chitară. Mi-a placut piesa şi am acceptat, fiind vorba doar de o colaborare discografică ce putea să rămână şi anonimă, dacă Nicu este deranjat de toată treaba”, a declarat Cristi Gram.

Chitaristul l-a sunat pe Nicu Covaci, aflat în Spania, şi i-a spus de colaborarea pe care o avea pentru piesa scrisă de Josef Kappl. Nicu Covaci a fost categoric.

“Mi-a explicat clar că dacă dau imprimarea cu chitara cântată de mine, încetez orice relaţie cu el. Nu intru în amănunte, pentru că oricum nu contează, însă, ce m-a ţinut pe poziţia de a face colaborarea cu Ioji a fost afirmaţia lui Nicu cum că, orice artist de la Transsylvania Phoenix se poate înlocui. Nu datorez nimic acestui om, dimpotrivă. Şi cu atât mai mult, mă consider un om liber şi nu propietatea cuiva. Îmi place să cânt iar la Phoenix lucrurile au stagnat din 2008 până în prezent”, a explicat Gram.

"Pasărea Phoenix îşi va continua zborul fără Cristi Gram"

Pe pagina de Facebook Transsylvania Phoenix Oficial a apărut un comunicat care anunţă despărţirea formaţiei de Cristi Gram.

“Pasarea Phoenix îşi va continua zborul fără Cristi Gram. Decizia sa de a colabora cu formaţia Pasărea Rock la iniţiativa foştilor colegi îl face, din punctul de vedere al liderului Nicu Covaci, incompatibil cu formaţia Phoenix. Formaţia Phoenix va merge mai departe într-o componenţă de calitate, din care nu vor lipsi Dzidek Marcinkiewicz şi Volker Vaessen, Ionuţ Micu, Cristina Kiseleff, precum şi alţi muzicieni apreciaţi atât din România cât şi din străinătate. Nicu Covaci are resursele pentru a realiza ceea ce, de fapt, l-a consacrat: muzica, şi dorinţa de a rămâne indiferent la alte aspecte exterioare.

Cine e pe scenă alături de el este Phoenix, chiar dacă se implică în alte proiecte personale, atât timp cât şi-o doresc, dar şi atât timp cât nu devin parte în alte compromisuri. Membrii vechi şi noi ai formaţiei se află aşadar în studio pentru a înregistra câteva materiale noi care vor fi prezentate la momentul potrivit”.

Chitaristul care s-a lansat cu grupul Talisman a devenit membru în Phoenix în anul 2004. Ultimul concert al lui Gram cu Phoenix a fost la Timişoara, în luna decembrie.

Solistul Bogdan Bradu s-a retras din Phoenix

O altă veste proastă pentru Nicu Covaci a fost despărţirea de solistul Bogdan Bradu.

“Bogdan Bradu a decis la finalul anului trecut să părăsească muzica rock şi se întoarcă la prima şi ”marea” lui dragoste – opera. A fost un pas pe care l-a făcut într-un mod corect faţă de colegii de formaţie, fără a-şi pune în dificultate printr-o eventuală surpriză neplacută. Resursele sale sunt folosite la această oră integral pentru finalizarea unui proiect personal despre care credem (şi sperăm) şi noi că îi va facilita această întoarcere şi îi va asigura un loc printre muzicienii apreciaţi ai genului, pe care atât de mult îl merită”, scrie pe Transsylvania Phoenix Oficial.

Cristi Gram se va alăturat probabil noului proiect alcătuit de foştii muzicieni din Phoenix: Pasărea Rock. Trupa din care mai fac parte Mircea Baniciu, Iosef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, se va lansa oficial în cadrul unui spectacol care va avea loc în 25 martie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Proiectul este întregit de Vlady Cnejevici - clape, Teo Boar - chitară electrică.
Invitaţi vor fi Marius Baţu - chitara acustică şi Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”, şi el cândva membru de bază în Phoenix.

Nicu Covaci pregăteşte însă o lovitură pentru cei de la Pasărea Rock. Acesta a intentat un proces foştilor membri Phoenix prin care cere să li se interzică să mai cânte muzica trupei Phoenix.
Instanţa urmează să dea o soluţie în această problemă chiar zilele acestea.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Nicu Covaci îşi târăşte foştii colegi din trupa Phoenix la tribunal

VIDEO De la Sfinţii la Phoenix. Povestea formaţiei care a pus România pe harta rockului

INTERVIU: Moni Bordeianu, primul solist al Phoenix: „Am lăsat vedetismul din ţară ca să sortez chiloţi în SUA”

EXCLUSIV Moni Bordeianu, primul vocalist de la Phoenix, se apucă de afaceri cu mezeluri în România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările