Manelele în spaţiul public nu pot fi interzise la Timişoara. CNCD a decis că măsura este discriminatorie

Manelele în spaţiul public nu pot fi interzise la Timişoara. CNCD a decis că măsura este discriminatorie

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a vrut să interzică manelele în spaţiul public din Timişoara FOTO Arhivă

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat cu avertisment pe primarul Timişoarei (instituţia Primarului) pentru intenţia de a interzice manelele în spaţiul public. CNCD a decis că măsura ar fi discriminatorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoara a ajuns în centrul atenţiei în toamna anului trecut după ce primarul Timişoarei le-a transmis o notă internă subalternilor în care arăta că „se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”. Documentul nu a ajuns să producă efecte pentru că, din punct de vedere juridic, decizia nu are nicio valoare. Pentruca  o astfel de hotărâre să fie valabilă, ar fi nevoie ca decizia să fie luată de Consiliul Local, lucru care nu s-a întâmplat.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, însă, că intenţia Primarului Timişoarei (ca instituţie) de interzicere a manelelor în spaţiul public este discriminatorie şi a dispus sancţionarea cu avertisment.

În trecut primarul Timişoarei a mai fost amendat de CNCD pentru că a folosit termenul de „ţigani” referindu-se la romi şi pentru că nu a luat măsuri ca toate mijloacele de transport în comun din oraş să fie accesibile persoanelor cu dizabilităţi. „Sunt nişte conţopişti, care n-au făcut în viaţa lor nimic, care stau şi nu înţeleg realităţile, dar au o plăcere aşa, să-şi arate muşchii amendând orbeşte. Ce minte are cel care nu poate pricepe că a schimba tramvaiele într-un oraş înseamnă ani de zile de eforturi, că niciun oraş de pe planeta aceasta nu poate scoate peste noapte zeci de milioane de euro pentru a-şi schimba parcul de tramvaie”, declara Robu, după amenda primită de CNCD pentru că tramvaiele vechi nu sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: