FOTO Avansează lucrările la barajul care va facilita trecerea vapoarelor care vor naviga din Timişoara în Serbia

FOTO Avansează lucrările la barajul care va facilita trecerea vapoarelor care vor naviga din Timişoara în Serbia

Lucrări la ecluza de la Sânmihaiu Român

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vine cu noi informaţii despre lucrările care se desfăşoară la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO
 

Odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii la barajul stăvilar de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român şi readucerea scurgerii apelor pe cursul Canalului Bega, au fost “puse la uscat” incinta canalului amonte de ecluză, sasul ecluzei (porţiunea cuprinsă între cele două porţi) şi canalul aval de ecluză, prin realizarea unui baraj provizoriu (din pământ) amonte şi aval. 
 
„ Astfel, acest sector, fiind pregătit pentru lucrările necesare reabilitării, a fost abordat în forţă de către constructori, fiind finalizate lucrările de decolmatare a ecluzei şi dezafectare a pragului deversor din beton. Totodată au fost atacate şi lucrările de reabilitare şi de consolidare a celor două maluri”, au anunţat cei de la ABA Banat. 
 
Până la sfârşitul anului 2020, se estimează că lucrările cu caracter structural pe malul stâng al ecluzei se vor finaliza, urmând ca cele de pe malul drept să se realizeze în procent de 50%.  
 
Vă reamintim că proiectul de reparare a ecluzei prevede şi reabilitarea echipamentului  hidromecanic, la ora actuală fiind asigurat în proporţíe de 80%. 
 
Lucrările de punere în siguranţă a Nodului Hidrotehnic Sânmihaiu Român înseamnă reabilitarea barajului stăvilar şi a ecluzei şi face parte din proiectul transfrontalier cu finanţare IPA România-Serbia ”Repararea infrastructurii de navigaţie a canalului Bega, în care partea română beneficiază de o finanţare de aproape 7 milioane de euro (fără TVA).  

Vă mai recomandăm:

FOTO Ecluza istorică construită de administraţia austro-ungară, modernizată şi repusă în funcţiune

Cum se va lega Timişoara de Dunăre. „Se va putea ajunge cu vaporul la Belgrad, Budapesta sau Viena“

S-a semnat proiectul de aproape 14 milioane de euro care va permite reluarea navigaţiei pe Bega între România şi Serbia

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările