Florin Călinescu: Visul meu e să revin acasă în Timişoara şi să fac o echipă de fotbal cu care să câştig campionatul

Florin Călinescu: Visul meu e să revin acasă în Timişoara şi să fac o echipă de fotbal cu care să câştig campionatul

Florin Călinescu la Iulius Gardens din Timişoara  FOTO Ş.Both

Florin Călinescu a fost invitatul primei seri de la Flight Film Festival, care se desfăşoară în acest week-end în Iulius Garden din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Flight Film Festival a început aseară, la Iulius Gardens, cu filmul Asphalt Tango, o comedie spumoasă, în care Nae Caranfil desenează cu dragoste şi umor o imagine asupra României, într-una din cele mai agitate perioade. Invitaţi au fost criticul de film Irina Margareta Nistor şi actorul Florin Călinescu, unul din protagoniştii din Asphalt Tango. 
 
Florin Călinescu a spus că vine des la Timişoara, unde are casa părintească. 
 
„Nu anunţ pe toată lumea când vin la Timişoara, slavă Domnului că pot să vin de multe ori incognito. La evenimente oficiale, e adevărat, vin mai rar. Pe celelalte nu le mediatizăm”, a spus Călinescu. 
 
Este nostalgic pentru vremurile de altă dată şi spune că nu-i place cum arată oraşul.  
 
„E o mare nefericire. Să nu mai aud povestea cu miticii, când aici sunt costici. Din păcate trebuie să remarc un lucru, de altfel e valabil pentru toată România. Când e vorba de alegeri, întotdeauna îi regretăm pe ăia dinainte. Problema mea cu Timişoara e că în momentul în care nu mai sunt părinţii pe lumea asta, nu mai sunt nici mulţi dintre prieteni, lucrurile se schimbă... Pentru mine multe lucruri dragi trăiesc prin oameni, rude, prieteni etc. Mă plimb într-un oraş, ştiu că se cheamă Timişoara, dar nu mai e ce a fost... Am citit că se demolează şi Flora, aproape că îmi vine să pun punct. Dar o să vin toată viaţa la Timişoara. Clădirile astea noi şi înalte nu fac parte din nostalgia oraşului meu. Nu însemnă că Timişoara trebuie să rămână un sat. Dar ce caută turnurile astea? Mi-e că le văd talibanii ăia şi o să vedem intrând avioane în ele”, a mai declarat Călinescu.  
 
Actorul a mai remarcat ceva. În oraşul de pe Bega nu se mănâncă bine.  
 
„Timişoara nu a stat niciodată bine cu restaurantele. Bănăţeanul se duce acasă şi mânâncă cu perdelele trase. Timişoara nu are exerciţiul restaurantului. Asta pentru mine e o curiozitate. Omul se duce acasă şi mânâncă. Nu merge la restaurant să mânânce supă la plic şi morcovi congelaţi”, a adăugat Călinescu. 

 
Actorul susţine că se pregăteşte să se retragă...în Timişoara, unde vrea să devină patronul unei echipe de fotbal. 
 
„Nu trebuie să mă stabilesc aici, am casa mea aici. Asta e visul meu. Să mă întorc acasă şi să fac o echipă de fotbal. Una ca FC Barcelona. Să se cheme FC Timişoara. Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd Timişoara câştigând o dată campionatul României. Fără echipă de fotbal, Timişoara e moartă. Îşi face echipă Clinceni, Mioveni, Voluntari...Timişoara, care se dă exemplul României, să nu poată face o investiţie, nu pot înţelege. E vorba şi de suporteri. I-am mai întrebat o dată, câţi iubesc echipa în oraşul ăsta. Mi-au răspuns că sunt şi 200.000. Daţi măi un euro fiecare. Dacă ar pune un euro fiecare, s-ar putea face o echipă. Dar fără orgolii”, a încheiat Florin Călinescu.  

 
Flight Film Festival continuă în această seară cu proiecţia filmului „Filantropica”, o peliculă ce abordează satiric „miracolul” libertăţii şi capitalismului în România anilor 2000.  
 
Tot despre libertate va fi şi ultimul film, duminică, „Şi atunci, ce e libertatea?”, o dramă care spune povestea unui profesor de istorie luat cu forţa de comunişti, alături de soţia lui şi de alţi şapte oameni, şi deportat în Câmpia Bărăganului.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările