A început Flight Festival 2021. 13 zile de evenimente în zece locaţii din Timişoara şi Aerodromul Cioca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flight Orchestra în deschiderea festivalului
Flight Orchestra în deschiderea festivalului

Pregătirea pentru Flight Festival a avut loc joi seara, în Piaţa Unirii, cu un moment artistic realizat de Flight Orchestra şi Imani Music.

Urmează 13 zile de evenimente culturale şi artistice, în 10 locaţii diferite, începând de azi, 20 august şi până în 1 septembrie, cu un program conceput pe cele patru mari componente ale festivalului: muzică, tehnologie, film şi teatru. 

Decolarea se întâmplă cu Flight Film Festival, trei seri cu proiecţii de film în aer liber, în trei locaţii diferite: D’arc pe Mal, complex Flonta din Giroc şi Iulius Gardens. 

Componenta tech este următoarea destinaţie şi se desfăşoară între 23 şi 25 august la Congress Hall din Iulius Town şi între 27 şi 29 august la Aerodrom Cioca.  

Organizatorii au pregătit un hackathon, două zile de conferinţă în care se vor întâlni antreprenori, pionieri tehnologici, experţi, futurologi şi membrii unei comunităţi care vor dezbate teme actuale despre procesul de inovare în comunităţi şi Tech World, un spaţiu cu arhitectură unică, în care arta se conectează cu tehnologia. 

Sunlight Theatre invită timişorenii la şase nopţi de teatru în aer liber, între 26 august şi 1 septembrie, în locaţii idilice din oraş. Maia Morgenstern, Marian Râlea, Dana Rogoz, Claudiu 

Istodor, Rodica Mandache, Florentina Ţilea, Ionuţ Vişan, Elvira Deatcu, Ioana Bugarin, Ruxandra Maniu sunt câteva dintre nume sonore ale teatrului românesc care vor urca pe scena Sunlight. De asemenea, participă cu spectacole Teatrul Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, Teatrul German de Stat din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara, companiile independente Griviţa 53 şi UNTEATRU, precum şi facultăţile de teatru din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu şi Bucureşti. 

Flight Festival

Ultima destinaţie din călătoria Flight Festival este Aerodrom Cioca, locaţia care găzduieşte, în weekendul 27-29 august, peste 40 de artişti români şi străini care vor performa pe cele 4 scene muzicale. 

Cap de afiş pe scena Flight Festival este cunoscutul artist belgian Lost Frequencies, alături de care, pe scena comercială, vor performa Stefan Biniak, Vito Mendez, Delia, Vunk, Vanotek & Muse Quartet, Jean Gavril, Mark Stam, DJ Dark, Mr.Pit, Angelos, Raw Main şi mulţi alţi artişti celebri pe scenele din Paris, Londra, Dubai, Mykonos sau Ibiza. 

Flight Festival

Iubitorii genului alternativ vor avea posibilitatea de a retrăi atmosfera de festival pe muzica artiştilor ca Subcarpaţi, Golan, Viţa de Vie, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Cred ca sunt Extraterestru & Yardie Flo, Om la Lună şi Melting Dice.  

Flight Festival

Scena Retro, Imani World şi scena Take Off sunt scenele secundare, pregătite să ofere şi ele momente magice participanţilor la festival, pe ritmuri şi gusturi diferite de muzică. 

Mai multe informaţii despre Flight Festival 2021 se pot găsi pe pagina de Facebook şi pe website www.flight-festival.com. Biletele se pot achiziţiona din reţeaua entertix şi din reţeaua iabilet.ro. 

Flight Festival

Flight Festival a luat naştere în 2019 şi este un festival de muzică, artă şi tehnologie, dezvoltat de organizatori în contextul în care oraşul Timişoara va găzdui Capitala Culturală a Europei şi al cărui obiectiv este de a introduce cât mai mulţi participanţi în fascinanta lume a fenomenului cultural şi de a poziţiona oraşul Timişoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival a fost singurul festival de anvergură din România, care nu s-a anulat, oferind participanţilor pe Aerodromul Cioca concerte muzicale în condiţii de distanţare şi siguranţă sanitar. 

Flight Festival
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite