Comisarii de la Garda de Mediu au confiscat 28 de ţestoase dintr-un restaurant chinezesc din Timişoara

Comisarii de la Garda
de Mediu au confiscat 28 de ţestoase dintr-un restaurant chinezesc din Timişoara

Ţestoasle din restaurant au fost confiscate FOTO Facebook/Garda de Mediu Timiş

Cei de la Garda de Mediu Timiş au efectuat un control privind ţinerea în captivitate de broaşte ţestoase de apă în incinta unui restaurant chinezesc din Timişoara.

Garda de Mediu Timiş a transmis că au efectuat controlul în temeiul OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări prin Legea 265/2006 cu modificările şi completările ulterioare şi a HG nr. 1005/2012.
 
A fost vizată o locaţie de pe bulevardul Simion Barnuţiu nr.22, acolo unde funcţionează un restaurant chinezesc. Comisarii aveau informaţia că acolo se află în captivitate 28 de ţestoase de apă (Emys orbicularis). Acestea trăiau într-o fântână arteziană amenajată în curtea restaurantului. 
 
“În urma controlului a fost dispusă măsura de a fi ţinute în custodie până la predarea acestora spre centru abilitat pentru îngrijirea, verificarea stării de sănătate şi eliberarea ulterioară a acestora şi se vor aplica prevederile OUG 57/2007 privind Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare”, au transmis cei de la Garda de Mediu Timiş.

 
Predarea broaştelor ţestoase s-a făcut către reprezentanţii Centrului de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice “Luana”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările