Cetăţeni „bombardaţi” din greşeală cu mesaje RoAlert. ISU îşi cere scuze

Cetăţeni „bombardaţi” din greşeală cu mesaje RoAlert. ISU îşi cere scuze

ISU Timiş îşi cere scuze pentru transmiterea, din eroare, a unor mesaje RoAlert FOTO Arhivă

Mai mulţi cetăţeni din Timiş au primit, în timpul nopţii, mesaje RoAlert referitoare la respectarea măsurilor de prevenire a infecţiilor cu coronavirus. ISU a precizat că alertele ar fi trebuit trimise până la ora 20.00, dar din cauza unei erori din dispecerat s-au emis mai multe alerte decât era necesar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În data de 26 octombrie 2020, în urma unei analize a situaţiei privind rata îmbolnăvirii cu noul coronavirus la nivelul judeţului Timiş, la propunerea inspectorului şef, prefectul judeţului Timiş a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică cu ajutorul sistemului RoAlert. Scopul mesajului a fost de a anunţa cetăţenii judeţului Timiş, dar şi pe cei care tranzitează judeţul, că rata de infectare cu COVID 19 la nivelul judeţului Timiş a depăşit 3 la 1000 de locuitori”, arată ISU.

Potrivit instituţiei, decizia a fost ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16:00-20:00, dar dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului.

„Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timis a revenit cu un mesaj de actualizare a alertei transmise iniţial, în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepţionat de unele celule aparţinând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecinţă transmiterea repetitivă a mesajului emis iniţial. În urma constatării erorii, acţiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată şi de la nivel central, însă fără succes. Ne cerem scuze de la cetăţenii judeţului nostru pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că autorităţile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilităţii sistemului şi funcţionării acestuia la parametri optimi”, a mai transmis ISU Timiş.


Vă mai recomandăm:

FOTO Artiştii au ieşit în stradă alături de angajaţii din industria HORECA: Sunt şapte luni de zile de când noi nu avem din ce să trăim, murim de foame

Patronii şi angajaţii restaurantelor, barurilor şi hotelurilor ies din nou în stradă. „Nu distrugeţi antreprenoriatul local şi comunitatea!“

FOTO Patronii de restaurante, terase şi hoteluri îşi strigă durerile. „Meniul zilei: şomaj. La desert servim faliment“ 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările