Ce spune un medic nutriţionist despre morcovi: „Sunt buni pentru lupta cu guturaiul şi gripa“

Ce spune un medic nutriţionist despre morcovi: „Sunt buni pentru lupta cu guturaiul şi gripa“

Morcovii sunt foarte buni pentru sănătate FOTO arhivă Adevărul

Medicul nutriţionist Lavinia Bratu susţine că morcovii pot lupta şi cu „ucigaşi” potenţiali precum neoplaziile, accidentele cerebrovasculare şi bolile cardiace.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetările specialiştilor au arătat că morcovii au serie de proprietăţi, sunt antioxidanţi puternici, asigură piele şi ţesutiri sănătoase, sunt buni împotriva bolilor de inimă, reduce riscul cancerului, ajută la oprirea diareei, asigură dinţi sănătoşi, îmbunătăţeşte vederea, previne infectarea globului ocular şi a mucoaselor, ajută la diureză.
 
“Un studiu realizat la Harvard a arătat că femeile care mânăncă zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%. Un alt studiu ce a implicat 90.000 de infirmiere, urmărite timp de 8 ani, a arătat că, prin consumul de morcovi de 5 sau mai multe ori pe săptămână, riscul accidentelor cerebrovasculare s-a redus în mod spectaculos cu 68%! Studiile ce au examinat persoane ce consumă beta-caroten – morcovi, spanac, broccoli, grapefruit roz -, au dovedit doar un procent de 40-70% probabilitate de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, spre deosebire de cei cu niveluri scăzute de beta-caroten”, spune medicul nutriţionist Lavinia Bratu.
 
Nu doar beta-carotenul este esenţial la morcov. 
 
"Pectatul de calciu, un tip de fibră solubilă în morcov, se dovedeşte a deţine proprietăţi ce scad colesterolul; vitaminele B şi câteva minerale, inclusiv o doză semnificativă de Ca şi K se pot lua tot din morcov. Eu recomand celor cu dietă vegetariană, pentru creşterea nivelului de Ca, să bea zilnic 200 mililitri suc proaspăt de morcov. Acidul folic ajută la păstrarea unui sânge sănătos şi nu numai”, a mai spus Lavinia Bratu. 
 
Pentru o sănătate curată, puteţi să vă preparaţi un suc proaspăt de morcovi, chiar cu un măr şi un grapefruit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările