Canoe, biciclete şi un catamaran pe gratis pentru turiştii din Timiş. Proiect transfrontalier în valoare de 1 milion de euro

Canoe, biciclete şi un catamaran pe gratis pentru turiştii din Timiş. Proiect transfrontalier în valoare de 1 milion de euro

Plimbările cu canoia se fac de mult timp pe Bega. Acum urmează şi pe Timiş FOTO Vertical Adventure

Proiectului transfrontalier Eco Timiş, între România-Serbia, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, va pune va pune în valoare râul Timiş şi valea acestuia, de o parte şi de alta a graniţei.

Turiştii vor avea la dispoziţie, din vară, biciclete, canoe şi un catamaran cu care vor putea descoperi obiective turistice din Timiş. De asemenea, vor putea admira păsări în Rezervaţia Satchinez şi în Padurea Macedonia, unde vor fi montate observatoare. În plus, în Valea Timişului vor fi amplasate obiecte de mobilier stradal, de la bănci, mese şi umbrare, la coşuri de gunoi şi indicatoare pentru trasee.
 
„Proiectul a intrat într-o ultimă etapă de implementare. Ne apropiem de final. Începem să reconfigurăm turismul de-a lungul râului Timiş şi în valea acestuia. S-au achiziţionat bicicle, canoe şi catamaranul, urmează să trecem la achiziţia mobilierului şi la amplasarea acestuia”, promite directorul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Delia Barbu.
 
Concret, au fost achiziţionate 30 de biciclete, 12 canoe, un catamaran şi peste 800 de obiecte de mobilier stradal. 
 
Canoe pe râul Timiş
 
Bărcile vor putea fi folosite pe râul Timiş, pe o rută între Şag şi Moşniţa Nouă. 
 
„Este o zonă foarte frumoasă, un traseu cam de două ore. Am ales acest traseu pentru că este aproape de Timişoara. În ceea ce priveşte bicicletele, o parte vor rămâne la Muzeul Satului Bănăţean, de unde turiştii vor putea merge pe două dintre traseele gândite de noi. Alte câteva biciclete vor ajunge la info-centre turistice, cum ar fi cel de la Satchinez”, a mai spus Delia Barbu. 
 
Pentru catamaranul rom\nesc, sunt în plan două destinaţii. Se va alege între lacul Surduc şi canalul Bega. 
 
Cu catamaranul de la Pancevo 
 
Partea sârbă, prin Centrul  de voluntariat şi mişcarea pentru protecţia naturii Pancevo, a achiziţionat în cadrul proiectului, biciclete, canoe şi un catamaran. 
 
„Până la finele lunii mai se va amplasa mobilierul urban, de-alungul râului Timiş, pe partea sârbească. Asta a mai rămas de făcut în acest proiect. Dincolo de graniţă, principalele puncte de atracţie vor fi catamaranul, cu care se vor face plimbări pe un parcurs de 200 de kilometri, cu îmbarcare de la Pancevo, până la Jasa Tomici, de la graniţă. De asemenea, vor putea închiria canoe şi biciclete, tot gratuit”, a spus Suzana Stoianovici.
 
Atât în România, cât şi în Serbia, bicicletele, bărcile de canoe şi catamaranul vor putea fi utilizate gratuit. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: