Târgu-Mureş: Proteste ale pensionarilor mureşeni

Târgu-Mureş: Proteste ale pensionarilor mureşeni

Pensionarii mureşeni au pichetat astăzi Prefectura

Circa 50 de pensionari mureşeni au pichetat astăzi Prefectura judeţeului Mureş, nemulţumiţi de prevederile Legii Pensiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura a fost pichetată astăzi de circa 50 de pensionari, membrii ai Federaţiei Naţionale a Sindicatului Pensionarilor din România, nemulţumiţi de condiţiile de trai ale pensionarilor.

"Dorim să fie adoptate măsuri ferme pentru protejarea puterii de cumpărare a pensionarilor, să se includă în legea unitară a sistemului unic de pensii, aflată acum pe masa de lucru la Parlament, a prevederilor privind reglementarea mecanismului raportului între punctul de pensie şi salariul mediu brut, Să nu fie adoptat sistemul de coplată. De asemenea, cerem să nu fie impozate decât surplusul de pensie peste salariul mediu brut şi să se asigure locuinţe pentru familiile pensionarilor ce locuiesc în case naţionale, ce vor fi retrocedate", a precizat prof. Ioan Hasaşiu, preşedintele Sindicatului Pensionarilor din judeţul Mureş.

Pensionarii i-au înmânat prefectului Marius Paşcan o petiţie cu nemulţumirile lor. Potrivit acestuia faptulcă numărul pensionarilor în judeţ depăşeşte cel al populaţieie active arată faptul că economia nu a funcţionat bine. În judeţul Mureş sunt 160.000 de pensionari la circa 130.000 de contribuabili.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările