4 semne ignorate ale infarctului miocardic. Cum poate indica durerea de maxilar riscul apariţiei cumplitei boli

4 semne ignorate ale infarctului miocardic. Cum poate indica durerea de maxilar riscul apariţiei cumplitei boli

Semnele unui infarct FOTO doctorulzilei.ro

Infarctul miocardic sau atacul de cord presupune deteriorarea ireversibilă a muşchiului inimii. Uneori pot lipsi semnele clasice, precum durerea în piept şi amorţirea braţului, iar ignorarea altor simptome poate duce la deces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simptomele infarctului miocardic diferă în funcţie de sex şi vârstă. Uneori, la femei, principalele simptome, adică durerea puternică în piept şi amorţirea braţului pot să lipsească, iar apariţia crampelor abdominale, asociate cu greaţa, transpiraţia excesivă şi cu vărsături, pot reprezenta apariţia unui atac de cord. Aceste simptome sunt întâlnite mai ales la femeile trecute de vârsta de 60 de ani.

Durerea la nivelul umărului sau al maxilarului

Durerea simţită până în maxilar şi chiar în ureche sau în mâna stângă, cu afectarea mai acută a ultimelor două degete reprezintă unul dintre principalele simptome ale infarctului miocardic. Trebuie ştiut că sunt mai îngrijorătoare durerile care apar şi dispar brusc.

Disconfortul digestiv

Dacă apare greaţa şi pacientul are vărsături, diagnosticul pentru un infarct se pune mai greu. De asemenea poate apărea şi senzaţia de arsură la stomac, fără a avea legătură cu vreo afecţiune digestivă preexistentă sau cu un aliment mai acid consumat anterior. Acestea pot fi semnele unui infarct.

Oboseala şi insomnia duc la infarct

Starea de oboseală care se instalează brusc şi care durează zile, chiar săptămâni, deşi pacientul se odihneşte, reprezintă încă un semn care trebuie să ne dea de gândit şi să ne adresăm cât mai repede unui medic specialist. Această oboseală poate fi asociată şi cu o hipertensiune arterial şi cu diferite boli cardiace. Dificultatea de a adormi, insomnia sau somnul agitat pot reprezenta simptomele unui preinfarct. De obicei, aceste stări se manifestă cu câteva săptămâni înainte.

Problemele de respiraţie şi senzaţia de sufocare

Persoana care este predispusă la un infarct poate avea dificultăţi în a respire, fără să fi făcut un efort fizic în prealabil.

Alte simptome care pot da de bănuit sunt palpitaţiile însoţite sau nu de transpiraţii, senzaţia de ameţeală, pierderea cunoştinţei, iar în cele din urmă stopul cardio-respirator. Adresaţi-vă medicului specialist sau mergeţi imediat la urgenţe dacă simţiţi că aveţi brusc schimbări ale organismului, iar apoi acestea persist fără niciun fel de explicaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările