Tânăr de 22 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă. Şi-a înjunghiat prietenul, după ce au petrecut împreună

Tânăr de 22 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă. Şi-a înjunghiat prietenul, după ce au petrecut împreună

Alexandru Laza a fost condamnat la 15 ani de închisdoare

Alexandru Laza Cristofor, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către Tribunalul Gorj pentru că şi-a ucis prietenul.

Oribila faptă s-a petrecut în luna februarie a anului trecut. Laza a petrecut cu prietenul său, Cristi Dumitru sau „Pascolo”. La un moment dat, între cei doi a izbucnit un conflict. „Pascolo” a fost înjunghiat cu un cuţit tip baionetă chiar de către prietenul său. Cei doi erau cunoscuţi pentru consumul de alcool şi diferite substanţe cu efecte halucinogene. 

„Condamnă inculpatul Laza Alexandru Cristofer la o pedeapsă de 15 ( cincisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art.67 alin.2 C.pen. raportat la art.66 alin.1 lit.a), b) ?i h) C.pen. (...) În temeiul art. 108 alin.1 lit. d) şi art.112 alin.1 lit. b) C.pen. dispune confiscarea specială a cuţitului tip baionetă, în lungime totală de 35 cm, având lama în lungime de 23 cm şi lă?ime de 2 cm, având mâner cu plăsele de texolit şi gardă circulară tip inel introducere baionetă, având inscrip?ia AK -47 CCCP. În temeiul art.7 din Legea nr.76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în sistemul naţional de date genetice judiciare“, se arată în sentinţa judecătorească.

Daune morale de 150.000 de euro

Alexandru Laza Cristofor afost obligat să achite Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş aproape 28.000 de lei, cu titlu de despăgubiri materiale. 
„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Jude?ean de Urgenţă Tg.-Jiu şi obligă inculpatul Laza Alexandru Cristofer la plata către aceasta a sumei de 3035, 63 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală aferentă până la plata integrală a debitului. În baza art. 397 alin. 1 C.proc. pen. şi art. 25 alin.1 C.proc.pen. rap. la art. 1349 alin.1 şi 2 C.civ. şi art. 1357 C.civ. admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tg.-Jiu şi obligă inculpatul Laza Alexandru Cristofer la plata către aceasta a sumei de 2693,78 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală aferentă până la plata integrală a debitului. În baza art. 397 alin. 1 C.proc. pen. şi art. 25 alin.1 C.proc.pen. rap. la art. 1349 alin.1 şi 2 C.civ. şi art. 1357 C.civ. admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Dumitru Profira şi obligă inculpatul Laza Alexandru Cristofer la plata către acesta a sumei de 10000 lei despăgubiri materiale şi 150000 lei daune morale“, au mai stabilit judecătorii. Sentinţa nu este definitivă. 

Şi-a filmat victima plină de sânge

Potrivit apropiaţilor, totul ar fi pornit de la faptul că victima ar fi refuzat să plece din casa tânărului de 24 de ani, când acesta i-a spus că trebuie să vină prietena lui în vizită. Scandalul a fost unul spontan, pe fondul consmului de alcool. Laza şi-a filmat prietenul în timp ce agoniza, iar el îl înjura şi a a trimis filmarea unor prieteni, după care a sunat la 112 şi s-a predat poliţiei. Acesta este acuzat acum de comiterea infracţiunii de omor. Mai mult decât atât, Laza şi-a filmat prietenul în timp ce era plin de sânge. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: