Sindicatele din minerit şi energie din Oltenia susţin proiectul Roşia Montană

Sindicatele din minerit şi energie din Oltenia susţin proiectul Roşia Montană

Marin Condescu şi-a declarat susţinerea pentru proiectul Roşia Montană

Sindicatele din minerit şi energie din Oltenia susţin începerea exploatării miniere de la Roşia Montană. Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) sprijină proiectul societăţii Gabriel Resources.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele FNME, Marin Condescu, susţine că proiectul va aduce la crearea de locuri de muncă şi la dezvoltarea zonei: „Reindustrializarea României prin exploatarea resurselor miniere va duce la crearea a mii de locuri de muncă în minerit, siderurgie, petrochimie, metalurgie, energie, electronică şi ateliere meşteşugăreşti, cu efecte pozitive pentru bugetul de stat, pace socială, dezvoltând zonele monoindustriale şi în parteneriat cu administraţia publică locală, la stabilitate socială şi economică a zonei prin crearea de alternative economice“.

280 milioane de euro costă refacerea ecologică

Liderul de sindicat susţine că tehnologia folosită respectă condiţiile de mediu: „Exploatarea aurului la Roşia Montană se face după aceleaşi tehnologii similare cu ţările care deţină zăcăminte de aur. Refacerea ecologică a zonei Apusenilor care cuprinde Roşia Montană şi Roşia Poieni, întrerupând total activitatea ar costa Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice 280 milioane de euro“.

Marin Condescu este urmărit penal într-un dosar care vizează activitatea sa la clubul Pandurii Târgu Jiu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările