Sediul Primăriei Târgu Jiu este restaurat. Lucrările costă 200.000 de euro

Sediul Primăriei Târgu Jiu este restaurat. Lucrările costă 200.000 de euro

Lucrările se vor finaliza în cel mult trei luni

Sediul Primăriei municipiului Târgu-Jiu se află în proces de restaurare. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de trei luni şi se ridică la o valoare de 200.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banii au fost alocaţi din bugetul administraţiei locale. Toată faţada Primăriei şi tâmplăria exterioară vor fi înlocuite. De asemenea, clădirea va fi pusă în valoare printr-un sistem de iluminat special. „Se efectuează lucrări de restaurare: lucrări de restaurare faţadă, refacerea tencuielii, restaurarea elementelor arhitecturale, câteva uşi şi ferestre vor fi înlocuite. se va pune un accent deosebit pe partea de iluminat pentru că se va încerca punerea în valoarea a sediului primăriei“, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 
 
Clădirea are o vechime de peste 80 de ani şi se află pe lista monumentelor istorice
 
Sediul Primăriei Târgu-Jiu a mai fost renovat în urmă cu peste 12 ani de către aceeaşi firmă. Restaurarea ar trebui să se finalizeze în mai puţin de trei luni. Clădirea are o vechime de peste 80 de ani şi se află pe lista monumentelor istorice. Imobilul a fost construit după planurile arhitectului Taşcu Ciulei şi a avut, la început, destinaţia de cămin de ucenici pentru cooperaţia de meseriaşi din Târgu-Jiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările