Roşii-gigant cultivate de un legumicultor în Gorj. O tomată depăşeşte un kilogram

Roşii-gigant cultivate de un legumicultor în Gorj. O tomată depăşeşte un kilogram

Laurenţiu Mălăescu vinde roşii care depăşesc greutatea de un kilogram    Foto:facebook.com/Solarii-Băleşti

Un legumicultor din Gorj cultivă un soi italian de roşii care ajung să depăşească în greutate un kilogram pe bucată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laurenţiu Mălăescu deţine mai multe solarii în comuna Băleşti, Gorj, de unde aprovizionează cu legume pieţa din municipiul Târgu Jiu. Acesta cultivă un soi de roşie care ajunge să depăşească un kilogram. Seminţele provin din Italia, dar s-au adaptat foarte bine în pământul din Gorj. 
 
Laurenţiu dă asigurări că roşiile sunt 100% bio, dulci şi gustoase, dar preţul de vânzare este mult mai mare deoarece producţia este mai redusă. „Se fac mari, dar sunt mai puţine. Nu se fac aşa multe cum face roşia rotundă de producţie. Trebuie rărite ca să ajungă să crească aşa de mari. Băgăm în fiecare an câte patru - cinci remorci de gunoi. Nu folosesc stimulator sau fertilizator ori altceva. Nu le forţez să crească. Folosesc doar îngrăşământ natural“, a spus producătorul. 
 
Un kilogram de roşii de acest fel se vinde cu opt lei în piaţa din Târgu Jiu.
 

Roşiile gigant sunt apreciate 

 
Laurenţiu a postat pe pagina de Facebook poze cu roşiile de peste un kilogram. El spune că are mare succes cu ele, deoarece sunt apreciate: „Clienţii sunt foarte surprinşi, vin şi le văd, spun că n-au mai văzut roşii aşa de mari, că sunt cum erau odată, roşii populare mari“. 
 
Sursa Facebook / Solarii-Băleşti
 
Alţi oameni spun că sunt prea mari ca să le mănânce singuri şi nu le cumpără. „Nu cumpără acest soi deoarece susţin că sunt prea mari şi nu pot să le mănânce singuri. Trebuie să fie mulţi în familie ca să taie o roşie de un kilogram s-o mănânce“, explică fermierul. 
 
Sursa Facebook / Solarii-Băleşti
 
Vă recomandăm să mai citiţi: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările