Mircea Lucescu, primul om de fotbal distins cu titlul de Doctor Honoris Causa. „Sunt al doilea antrenor în lume ca număr de titluri câştigate“ VIDEO

Mircea Lucescu, primul om de fotbal distins cu titlul de Doctor Honoris Causa. „Sunt al doilea antrenor în lume ca număr de titluri câştigate“ VIDEO

Mircea Lucescu este primul om de fotbal care a primit distincţia de Doctor Honoris Causa      Foto: Alin Ion

Antrenorul Mircea Lucescu a primit, marţi, 31 mai, distincţia de Doctor Honoris Causa al Universităţii Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Lucescu a spus că nu a putut refuza acest titlu, mai ales că soţia sa este originară din Târgu Jiu. 
 
„Am avut pe cineva acasă care mi-a spus: «Cum să refuzi tu oraşul Târgu Jiu?». Într-adevăr, Târgu Jiul nu poate fi refuzat. Vă mulţumesc foarte mult pentru acest moment şi pentru că sunteţi prezenţi. Vă felicit pentru cei 30 de ani de existenţă extraordinari, pentru că ştiu ce înseamnă să începi o activitate, să construieşti ceva şi aşteptările care sunt. prin activitatea pe care aţi desfăşurat-o şi o desfăşuraţi aţi contribuit la dezvoltarea intelectuală a acestei urbe“, a declarat Lucescu.
 

„Brâncuşi înseamnă şi Târgu Jiu“

Mircea Lucescu a amintit în discursul său de faptul că Brâncuşi înseamnă Târgu Jiu, iar acest lucru i se datorează Arethiei Tătărăscu, preşedinta Ligii Femeile Gorjene, care a finanţat ridicarea Ansamblului monumental al lui Constantin Brâncuşi. 
 
„Nu pot să nu-mi aduc aminte de cea care în fruntea Ligii Femeilor Gorjene, Arethia Tătărăscu, a făcut ceea ce a făcut şi a lăsat oraşului ceva de nepreţuit. Văd în această universitate o urmare a dorinţei acelei femei de a vedea crescând această zonă şi nu întâmplător a făcut ceea ce a făcut pentru a-l aduce pe Brâncuşi în acest oraş, deoarece Brâncuşi înseamnă şi Târgu Jiu“, a precizat Lucescu.
 
Foto A.I.

Prima distincţie de acest fel acordată unui om de fotbal

Reputatul antrenor a precizat că este cel mai în vârstă antrenor în activitate: „Am stat şi m-am gândit pentru ce mi se dă această distincţie, deoarece în fotbal este prima distincţie de acest gen.
Sunt cel mai în vârstă antrenor din lumea mondială a fotbalului, vorbesc de un nivel înalt, al doilea ca număr de titluri câştigate în lume şi al doilea ca număr de meciuri în competiţii europene. Peste 55 de ani de activitate neîntreruptă, fără ani sabatici, cum şi-au luat alţii“.
 
Foto A.I.
 
Mircea Lucescu a precizat că a dezvoltat o metodă de analiză a jucătorilor, care a fost preluată, apoi, de alte echipe şi consideră că şi-a adus, în acest fel contribuţia la dezvoltarea ştiinţei fotbalului: „Venind dintr-o ţară socialistă cum era România, în anii 90, în Italia se lucra doar cu hârtiile, iar eu am dus acolo experienţa pe care o acumulasem la Hunedoara cum nişte copii, care la fiecare meci înregistrau toate mişcările jucătorilor în teren, distanţele, densitatea, pasele date. Acolo am întâlnit un băiat cu care am făcut o societate de analiză a jocului de fotbal, care stă la baza a ceea ce înseamnă acum analiză fotbalistică. (...) Acum, fotbalul a devenit un domeniu extraordinar şi IT-iştii sunt participanţii la succesele unei echipe de fotbal“.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările