Mesajul emoţionant transmis de Horaţiu Mălăele despre ansamblul Brâncuşi din oraşul său natal

Mesajul emoţionant transmis de Horaţiu Mălăele despre ansamblul Brâncuşi din oraşul său natal

Horaţiu Mălăele a transmis un mesaj emoţionant despre ansamblul brâncuşian din oraşul său natal

Horaţiu Mălăele a transmis un mesaj special pe pagina lui de Facebook despre Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu, oraşul său natal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a lansat un îndemn pentru a vizita Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ realizat de marele sculptor Constanton Brâncuşi în Târgu Jiu, în cinstea eroilor din Primul Război Mondial.

Horaţiu Mălăele consideră că operele lui Brâncuşi cuprind esenţa spiritului românesc: „Ansamblul este o minunune pe care umanitatea, în momentele ei de răgaz şi orgoliu, ar trebui să se sprijine, ca pe o izbândă a inteligenţei şi naturii noastre divine. Este o capodoperă polisemică, scânteietoare, care ne va garanta perenitatea şi o permanentă bucurie atotcuprinzătoare.

Născută parcă din paginile sfinte, cu apa botezului, tăcuta masă apostolică, poarta unui sărut blestemat, grădina ultimei rugăciuni, biserica-fereastra Domnului, coloana înălţării noastre mântuitoare, acest loc binecuvântat poate răspunde la toate întrebările creştinătăţii.

Veniţi la Târgu-Jiu. Veţi pleca mult mai bogaţi şi mai zdraveni!“.

Horaţiu Mălăele s-a născut în Târgu Jiu la 31 iulie 1952 la Târgu Jiu şi a urmat Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările