Mănăstirea Tismana este restaurată în totalitate. Au fost alocate fonduri de aproximativ cinci milioane de euro

Mănăstirea Tismana este restaurată în totalitate. Au fost alocate fonduri de aproximativ cinci milioane de euro

Mănăstirea Tismana se află în proces de restaurare

Mănăstirea Tismana, cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească, se află în proces de restaurare. Compania Naţională de Investiţii a alocat o sumă de 24 milioane de lei pentru reabilitarea lăcaşului de cult.

 
Primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu, a declarat că este cea mai importantă lucrare de restaure din istoria mănăstirii: „Lucrarea este derulată prin Compania Naţională de Investiţii. Este cea mai importantă lucrare din istoria mănăstirii. E vorba de lucrări de reabilitare totală a bisericii a chiliilor şi a împrejmuirilor“. 
 

Restaurarea este făcută de o firmă din Iaşi

 
Lucrarea constă nu doar în restaurarea completă a aşezământului monahal, ci şi în consolidarea elementelor de structură. „Lucrarea este realizată de către o firmă din Iaşi, care are competenţa necesară pentru restaurarea monumentelor de categoria A, cum este Mănăstirea Tismana. Se va păstra aspectul original al mănăstirii, doar că vor fi recondiţionate elementele degradate, cum ar fi lemnul“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: