Dosar penal făcut la Gorj pentru un patron de balastieră

Dosar penal făcut la Gorj pentru un patron de balastieră

Patronul unei balastiere s-a ales cu dosar penal Foto: Poliţia Gorj

Patronul unei balastiere din judeţul Gorj s-a ales cu dosar penal, după o acţiune desfăşurată de poliţiştii gorjeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea din Gorj exploata agregate minerale fără drept. 
    
Controlul a fost făcut în perioada de 21-22 iunie, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Gorj, cu sprijinul comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu şi al inspectorilor Administraţiei Naţionale Apele Române Banat şi Olt. 

Aceştia au efectuat verificări in baza unui plan de acţiune la mai multe puncte de lucru aparţinând unor societăţi ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea agregatelor minerale.
 
Astfel au fost identificate utilaje aparţinând unei societăţi comerciale, în timp ce exploatau, fără drept, agregate minerale din terasă, pe o suprafaţă de aproximativ 98.000 mp, precum şi din albia râului Motru. 

„A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Opt amenzi au fost aplicate de poliţişti

Oamenii legii au aplicat opt amenzi în urma acţiunilor desfăşurate. „Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 220.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, OUG 195/2005-Protecţia Mediului, Legii 107/1996 ce reglementează legea apelor şi HG 856/2002 referitoare la evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei privind deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase“, a precizat Oana Vlăduţ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările