Cursurile Universităţii „Constantin Brâncuşi“ au fost suspendate din cauza coronavirusului

Cursurile Universităţii „Constantin Brâncuşi“ au fost suspendate din cauza coronavirusului

Cursurile universităţii de stat din Târgu Jiu au fost suspendate din cauza coronavrisului

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu a luat hotărârea suspendării cursurilor, după ce o studentă care s-a întors din Italia, din regiunea Lombardia, s-a simţit rău şi a ajuns la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Iulian Ţimpea, purtătorul de cuvânt al UCB, a spus că măsura va fi menţinută până când medicii nu vor da un verdict clar în privinţa studentei: „Conducerea Universităţii «Constantin Brâncuşi“ a decis suspendarea cursurilor până la momentul în care se va afla dacă persoana respectivă are coronavirus, mai exact până săptămâna viitoare. În cazul în care în următoarele zile se va primi confirmarea că studenta nu are acest virus, atunci conducerea se va reuni şi va lua o decizie legată de reluarea cursurilor“. 
 
 
Studenta din anul I a fost într-o localitate aflată la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri de zona afectată, care se află în carantină. Tânăra s-a simţit rău şi a mers, iniţial, la cabinetul medical din incinta universităţii, după care a fost transportată cu ambulanţa la spital, fiind internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că pacienta nu prezintă vreo manifestare specifică infectării cu coronavirus şi că nu va fi investigată suplimentar: „Pacienta este internată într-un salon de la Secţia de boli infecţioase, aflându-se într-un izolator. Este suspectă de gripă. Se va administra medicamentaţia necesară. A fost internată cu o temperatură este de 37 de grade, care, apoi, s-a redus şi nu prezintă vreun simptom pentru a fi declarată suspectă de infectare cu coronavirus. Va rămâne sub observaţie la Secţia de boli infecţioase“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: