Bărbat rănit grav într-un accident de ATV pe munte, transportat de salvamontişti la ambulanţă

Bărbat rănit grav într-un accident de ATV pe munte, transportat de salvamontişti la ambulanţă

Salvamontiştii au reuşit să ajungă la bărbatul care era rănit grav

Un bărbat care a fost rănit grav în urma unui accident de ATV care a avut loc, miercuri seara, în Munţii Vâlcan a fost salvat de către salvamontiştii din Gorj.

Aceştia au ajuns la locul accidentului, au acordat primul ajutor unei persoanei grav accidentate, au stabilizat-o. după care apoi au transportat-o cu ambulanta Salvamont Gorj până la locul de întâlnire cu ambulanţa SMURD trimisă pentru a prelua accidentatul.
 
„Serviciul Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj dispune de structura organizatorică foarte bună, două echipe sunt de serviciu permanent în baze centrale de intervenţie Târgu Jiu şi Ranca, ambele au în dotare câte o ambulanta special conceputa pentru transport pacienţi şi intervenţie în zona montană, câte o maşină de intervenţie medicalizata tip AMD, precum şi autospeciale de intervenţie, ATV-uri şi CUV-uri cu care intervin cu promptitudine în cazul evenimentelor montane petrecute în masivele Părâng, Godeanu, Vâlcan, Mehedinţi şi Capatânei, în a căror zona Salvamont Gorj dispune de încă 9 posturi Salvamont.
Salvamontiştii gorjeni intervin la circa 400 de cazuri, anual având un grad de răspuns la evenimente de 100 %“, se arată într-un comunicat al Salvamont România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: