Acuzaţii după ce o pacientă internată în spital a fost găsită de rude cu multiple vânătăi şi cu un picior rupt

Acuzaţii după ce o pacientă internată în spital a fost găsită de rude cu multiple vânătăi şi cu un picior rupt

Pacienta a fost găsită cu multiple vânătăi pe corp                                              Foto: gorjonline.ro

Familia unei paciente în vârstă de 72 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susţine că personalul medical nu a avut grijă de bolnavă, deoarece bătrâna are mai multe vânătăi pe corp şi, mai mult decât atât, un picior rupt. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile.

Florina Răscol, fiica pacientei, a avut un şoc când şi-a găsit plină de vânătăi şi cu piciorul rupt: „O duc bună, la spital, pe picioarele ei, şi o găsesc cu picioarele rupte“. 
 
Femeia spune că a încercat să afle ce s-a întâmplat cu mama ei, dar nu a primit vreo informaţie: „Nu vrea să-mi spună şi mie nimeni ce s-a întâmplat. Zic că a căzut din pat, dar cum să cadă din pat şi să-şi rupă piciorul într-un asemenea hal. Este imposibil“. 
 
Florina Răscol spune că nu o să lase lucrurile aşa şi că o să depună plângere la poliţie şi la parchet, pentru a se stabili ceea ce s-a întâmplat. 
 
Pacienta este internată în prezent la Secţia de Ortopedie, pentru a fi tratată în urma fracturii suferite la picior. 
 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că pacienta a căzut la baie

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu susţine că pacienta prezenta echimoze la internare şi fiica ei i-ar fi mărturisit medicului că a căzut din pat. 
 
„Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secţia Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secţia Boli Infecţioase-Compartimentul ATI Covid. Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, care i-au fost aduse la cunoştiinţă fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observaţie acest lucru-prezenţa unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu“, a spus Mihaela Floroiu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
 
Aceasta a precizat că pacienta s-a ridicat şi a mers singură la baie, deşi avea contraindicaţii în acest sens, şi acolo ar fi căzut: „De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secţia Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară şi contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat şi de a apela butonul de urgenţă în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat şi a mers la baie. A căzut în baia secţiei, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat şi a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secţia Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng şi echimoze multiple“.
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a Târgu-Jiu a dispus constituirea unei comisii care va verifica acest caz. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările