Pregătiri la Spitalul Târgu-Jiu pentru noul val al pandemiei de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile se aşteaptă ca noul val al pandemiei să înceapă chiar din luna ianuarie a anului viitor
Autorităţile se aşteaptă ca noul val al pandemiei să înceapă chiar din luna ianuarie a anului viitor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a demarat pregătirile pentru noul val al pandemiei de coronavirus care se aşteaptă să afecteze din nou România.

În aceată perioadă sunt verificate instalaţiile electrice şi sanitare. 

„S-a început prin revizuirea tuturor instalaţiilor electrice şi sanitare din secţiile unde sunt îngrijiţi pacienţii COVID-19. Astfel, instalaţiile din secţiile Covid de la Pasarelă sunt verificate în această perioadă în care numărul pacienţilor internaţi acolo a scăzut“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Din seria lucrărilor care vor avea loc amintim: montarea unui sistem de detecţie la incendiu la Secţia de Boli Infecţioase de la Pasarelă; la Secţia Dermatologie, din clădirea de la Pasarelă, se va extinde instalaţia de oxigen. Termenul de finalizare este finalul anului. 

S-a dublat numărul evaporatoarelor la stocatorul de oxigen situat în curtea clădirii de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă) cu scopul de a mări capacitatea de furnizare a oxigenului către pacienţii internaţi în secţiile Covid de aici. Totodată a fost înlocuit boilerul care asigura apa caldă în clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Tudor Vladimirescu.

Capacitatea instalaţiei de oxigen a fost mărită

De asemenea au fost luate măsuri pentru creşterea capacităţii instalaţiei de oxigen. 

„S-a reconfigurat şi mărit întreaga capacitate a instalaţiei de oxigen şi aer comprimat de la Secţia ATI I (Spitalul 700), inclusiv la structura suspecţi Covid. De asemenea, se va reabilita instalaţia de gaze medicinale şi vor fi montate prize de oxigen la Camera de Gardă de la Spitalul 700 (5 prize), la camera de triaj (1 priză), la Secţiile Medicină internă II (25 prize de orxigen), Neonatologie (32 prize de oxigen şi 15 prize de aer comprimat)“, a mai transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Unitatea medicală are în stoc o serie de medicamente utilizate în tratamentul bolnavilor cu COVID-19: anticorpi monoclonali, Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravir. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Proiect la aerodromul Târgu Jiu. Aterizarea de avione ce fac curse charter

Zăpadă de o jumătate de metru la Rânca. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au deszăpezit Transalpina | VIDEO

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite