A absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorul în şcoală. Bărbatul s-a speriat şi a sesizat DNA

A absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorul în şcoală. Bărbatul s-a speriat şi a sesizat DNA

Gheorghe Cernotoiu a absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorui în şcoală FOTO Arhivă personală

Un bărbat din judeţul Gorj susţine că a absolvit un an de liceu, la seral, fără să vină la şcoală măcar un minut. Conducerea Liceului Tehnologic din Turburea a confirmat că este elev în clasa a XI-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Cernotoiu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Turburea, judeţul Gorj, a absolvit doar nouă clase la o şcoală profesională din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul susţine că, anul trecut, un profesor de educaţie fizică şi sport, cu care se află şi într-o relaţie de rudenie, i-a transmis că se fac înscrieri la liceu, la seral, la Liceul Tehnologic din Turburea: 

„A trecut pe la mine şi am aflat că se fac înscrieri la seral. I-am spus că aş dori să merg la liceu, în ciuda vârstei pe care o am. Am făcut o cerere şi i-am dat o copie după buletinul de identitate, pentru că el se ocupa de înscrieri, urmând ca ulterior să merg la Liceul nr. 4 din Târgu Jiu, ca să ridic foaia matricolă. A mai trecut pe la mine să-mi ceară foaia matricolă sau diploma, dar i-am spus că renunţ, pentru că nu am putut să ajung la liceul din Târgu Jiu ca să obţin foaia matricolă deoarece am foarte multă treabă“, a povestit bărbatul.

„Am terminat cu media generală 5,58“

Gheorghe Cernotoiu a primit un telefon, în urmă cu o săptămână, de la o profesoară care s-a prezentat diriginta de la clasa lui. Bărbatul a fost uluit, pentru că nu pusese piciorul în şcoală şi nu se gândea că mai este elev.

„Săptămâna trecută m-am trezit cu un telefon de la o femeie care a spus că este diriginta mea de la clasa a XI-a seral, Talianu. Am rămas blocat. I-am spus că a greşit numărul de telefon sau că este o confuzie. Mi-a cerut să-i spun numele şi mi-a confirmat că sunt înscris în clasa a XI-a. I-am spus că nu am finalizat toată procedura şi mi-a spus că am terminat clasa a X-a. Am văzut multe la viaţa mea, dar aşa ceva nu am văzut. Nu am trecut o secundă pe la şcoală şi nu visam că pot să fiu înscris. Mi-a spus să vin la ora 4 la şcoală să completăm nişte formulare pentru şcoala online. Am contactat pe cineva să îmi spună dacă am absolvit clasa a X-a şi am aflat că am terminat cu media generală 5,58 şi că sunt înscris în clasa a XI-a“, a povestit Gheorghe Cernotoiu. 

A depus o sesizare penală

Bărbatul a depus o sesizare la DNA, care a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. „Eu m-am gândit la consecinţele legii. Eu cred că la acest liceu sunt înscrişi oameni care nici măcar nu sunt în ţară“, a mai precizat Gheorghe Cernotoiu. 

Liviu Zgaibă, directorul Liceului Tehnologic Turburea, a confrimat faptul că bărbatul este înscris în clasa a XI-a. „El figurează în catalogul clasei a XI-a. A terminat zece clase şi îl aşteptam în clasa a XI-a, dar nu a venit la şcoală. Eu sunt director de la 1 septembrie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat şi se demarează o anchetă“, a declarat directorul.

Elena Gabriela Talianu, profesor la Liceul Tehnologic Turburea, a spus că joia trecută i-a sunat pe elevii pentru a-i chema la şcoală să semneze un acord pentru a avea acces la platforma de cursuri online, dar nu îşi mai aminteşte dacă l-a sunat şi pe elevul Gheorghe Cernotoiu: „Eu nu l-am sunat pe domnul Cernotoiu să-i spun că a absolvit clasa a X-a. Eu nu pot să-i spun cuiva că sunteţi sau nu promovat”, a spus Elena Gabriela Talianu pentru gorjonline.ro.

Anchetă penală

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că va fi demarată o anchetă: „Există şi o parte de răspundere din punct de vedere al eticii profesionale pe care domnii profesori trebuie s-o manifeste. Pe lângă comisia de etică a inspectoratului şcolar, există şi alte organisme abilitate ale statului român care trebuie să se autosesizeze pentru cazuri de genul acesta. Vom demara verificări la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a spus Maria Cochină, inspectorul general şcolar.  Şi poliţiştii gorjeni s-au autosesizat şi efectuează cercetări în acest caz.

Vă mai recomandăm să citiţi:

UPDATE Percheziţii într-un uriaş dosar de fraudare a fabricii de contoare AEM. Prejudiciul: peste 50 de milioane de euro

Bernard Madoff, „creierul“ celei mai mari fraude din lume, este pe moarte şi cere eliberarea din închisoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările