VIDEO Autorităţile anunţă sancţiuni în cazul moaştelor aduse în faţa spitalului. Managerul este prima victimă

VIDEO Autorităţile anunţă sancţiuni în cazul moaştelor aduse în faţa spitalului. Managerul este prima victimă

Pe managerul Spitalului Judeţean Târgovişte îl va costa scump faptul că a scos cadrele medicale în faţa unităţii pentru a se închina la moaştele sfântului Nifon. El a fost amendat deja cu 20.000 de lei.

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa anunţă, miercuri, că decizia a fost luată după apariţia în spaţiul public a mai multor informaţii şi fotografii.
 
"Ca urmare a apariţiei în spaţiul public referitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, DSP Dâmboviţa s-a autosesizat şi a sancţionat managerul unităţii sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menţionat a măsurilor antiepidemice de prevenire şi răspândire a infecţiilor. În acelaşi timp, la nivelul instituţiilor MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanţelor militare privind distanţarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislaţiei în vigoare", precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.
 

 
 
Preoţii s-au rugat pentru „încetarea pandemiei” de coronavirus, transmiţând credincioşilor că pot urmări procesiunea şi de la balcoane.
 
În faţa spitalului judeţean, însă, aproximativ 60 de angajaţi ai unităţii medicale au ieşit să se închine la moaşte. 
 
Pe reţelele sociale, mai mulţi internauţi s-au arătat revoltaţi de faptul că medicii şi asistenţii au ieşit din spital să se închine la moaştele Sf. Nifon.
 
Arhiepiscopia a reacţionat imediat, prin vicarul Ionuţ Ghibanu.  „...Am văzut multe reacţii negative pe Facebook şi am aflat, cu surprindere, că anumite autorităţi s-au sesizat deoarece medicii au ieşit în număr prea mare în faţa Spitalului Judeţean. Probabil că în acest moment sunt amendaţi sau primesc avertismente”, a scris, pe Facebook, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.
 

 


 
Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică mai anunţă că, de la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare, în valoare de 7,1 milioane de lei.
 
În Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu 290 de persoane şi în carantină - 532 persoane. Din numărul total de persoane confirmate cu COVID-19 în judeţ, 12 au fost declarate vindecate.
 
Conform Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa, DSP are în desfăşurare o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari, unde miercuri s-au prelevat probe de la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului şi 27 personal angajat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările