Tot mai mulţi urşi ies din păduri şi caută mâncare în sate. Şedinţă extraordinară la CJSU Dâmboviţa

Tot mai mulţi urşi ies din păduri şi caută mâncare în sate. Şedinţă extraordinară la CJSU Dâmboviţa

Problema apariţiei urşilor în zonele locuite de oameni continuă să fie de actualitate. Prefectura Dâmboviţa anunţă că jandarmii şi pompierii au fost chemaţi în mai multe localităţi.

 
Probleme de acest fel au fost întâlnite în localităţile Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu. Marţi, de exemplu, a fost semnalată prezenţa ursului în halele Termocentralei de la Doiceşti, închisă în acest moment.
 
„Având în vedere sesizările din ultimele zile cu privire la apariţia animalelor sălbatice (urs) la nivelul UAT-urilor Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu au fost întreprinse măsurile specifice nivelului de risc prevăzute de Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor şi  situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul judeţului Dâmboviţa, aprobată prin HCJSU Dâmboviţa nr 5/2017”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a direcţionat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populaţiei şi pentru a evalua situaţia la faţa locului. 
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a acţionat în sprijinul jandarmilor dâmboviţeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor. 
 
„Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenţionaţi cetăţenii din zonele amintite cu privire la prezenţa animalelor sălbatice şi recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc. Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menţionată”, mai arată Prefectura Dâmboviţa.
 
Prin adresa nr. 5822/09.06.2021 au fost reiterate primarilor/preşedinţilor CLSU atribuţiile şi obligaţiile pe care le au în conformitate cu procedura în vigoare.
 
În perioada următoare CJSU Dâmboviţa va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru o nouă evaluare a situaţiei generată de apariţia unor animale sălbatice (urs) din ultima perioadă, precum şi pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în judeţul Dâmboviţa.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările