Drumul Babelor ar putea fi terminat în 2016, după o înţelegere între CJ Dâmboviţa şi CJ Prahova

Drumul Babelor ar putea fi terminat în 2016, după o înţelegere între CJ Dâmboviţa şi CJ Prahova

“Drumul Babelor" sau "Transbucegi" sste principalul drum de acces în Munţii Bucegi ajungând până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele şi Sfinxul

Drumul Judeţean 713 care face legătura între Dâmboviţa şi Prahova ar putea fi teminat în 2016. Asigurările vin de la Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, care a anunţat că a reuşit să deblocheze situaţia conflictuală cu judeţul Prahova.

 
"Am reuşit să deblochez situaţia conflictuală cu Prahova. Am convenit, după discuţiile de la Ministerul Dezvoltării, să reluăm finanţarea pe acest drum şi vom primi o alocare suplimentară. Sper că, la sfârşitul anului 2016, DJ 713-714 până în Platoul Bucegi să fie finalizat", a declaat Ţuţuianu. 
 
Lucrările de modernizare pe traseul DN 71- Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului-Piatra Arsă nu au fost finalizate pentru că omologii din Prahova au refuzat să mai aloce bani.
 

 
"Cei din Prahova s-au plâns că au alocat mai mult decât trebuie şi că au pimit un control de la Curtea de Conturi pentru treaba asta. Pe de altă parte, ni trebuie să urgentăm finalizarea proiectului pentru că lucrările făcute până acum riscă să se degradeze şi mai mult", a declarat Adrian Ţuţuianu.
 
Reabilitarea DJ 713 Sinaia – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele, a început în septembrie 2010, printr-o colaborare între Dâmboviţa şi Prahova şi are termen de finalizare 3 ani. 
 

 
Valoarea totală a investiţiei pe drumul din munte se ridică la peste 50 de milioane de lei. Din această sumă, contribuţia CJ Damboviţa se ridica la 31.600.000 de lei,  ceea ce reprezintă 62%, iar CJ Prahova vine cu  aproape 19.400.000 de lei, adică 38%. 
 
DJ 713 are o lungime de 16 km, iar în Dâmboviţa sunt 10 km. Drumului Judeţean 713 mai este cunoscut şi sub numele de “Drumul Babelor" sau "Transbucegi".
 
Este principalul drum de acces în Munţii Bucegi ajungând până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele şi Sfinxul. 
 
Drumul a fost început pe timpul fostei conduceri a Consiliului Judeţean, atunci când la putere se afla Florin Popescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările