Cum se schimbă fosta Bază de Agrement Crizantema. Lângă Complexul de Nataţie răsare un parc imens

Cum se schimbă fosta Bază de Agrement Crizantema. Lângă Complexul de Nataţie răsare un parc imens

Fosta Bază de Agrement Crizantema. FOTO: Jurnal de Dâmboviţa

Ultimele rămăşiţe ale Bazei de Agrement Crizantema, construită pe vremea lui Ceauşescu, la Târgovişte, se transformă în cel mai mare parc din fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. De asemenea, în zona lacului în care se scăldau târgoviştenii, care s-a păstrat, se va construi şi o bază sportivă modernă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările au început în urmă cu două săptămâni. Vorbim de o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, unde va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.
 
În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.
 
Totodată, va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici. Copiii se vor putea plimba cu maşinuţele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile oraşului şi vor învaţa semnele de circulaţie. 
 
Valoarea totală a investiţiei este de aproape 11,7 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2.
 
Complex Turistic Nataţie Târgovişte. FOTO: Facebook 
 
Complex Turistic Nataţie Târgovişte. FOTO: Facebook 
 
De asemenea, un alt proiect complementar vizează realizarea unei baze sportiv pe o suprafaţă de peste 13.000 mp. Noua zonă de relaxare realizată de Primăria Târgovişte va cuprinde un teren pentru fotbal cu instalaţie de nocturnă şi tribună cu 500 locuri, un teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, cu instalaţie de nocturnă, clădire pentru vestiare, parcare pentru 55 de autoturisme, alei pietonale şi spaţii verzi. 
 

Zona în care vor fi implementate cele două proiecte FOTO: C. Stan / Facebook 

Zona în care vor fi implementate cele două proiecte FOTO: C. Stan / Facebook 
 
„Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, aflându-se în faza de evaluare a achiziţiei publice de lucrări. În paralel cu lucrările de la stadionul Eugen Popescu, după finalizarea, în ultimele 12 luni, a terenului sintetic de antrenament din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, a sălii de sport a Clubului Sportiv şcolar, a bazei sportive de la Colegiul Naţional Constantin Carabella sau a sălii de sport de la şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, iată că o altă investiţie contribuie la modernizarea infrastructurii sportive din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Cristian Stan.
 
Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 5,6 milioane de lei. Noul proiect va fi realizat în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, acolo unde se află singurul bazin acoperit, de dimensiuni olimpice, din România.
 

Teren sintetic de antrenament, realizat lângă Complexul Turistic Natatie Targoviste. FOTO: Facebook 

Teren sintetic de antrenament, realizat lângă Complexul Turistic Natatie Targoviste. FOTO: Facebook 

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările