Bunătăţile produse în solarii îşi aşteaptă clienţii. Mama Lenuţa: „Nu aşteptaţi până când vă trimite doctorul la piaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Lenuţa din Băleni / Facebook
FOTO: Lenuţa din Băleni / Facebook

Agricultorii din renumita zonă legumicolă Băleni, Dâmboviţa, au trudit în ultimele luni pentru a avea ce pune pe tarabe acum, în perioada de toamnă. Fie că le consumaţi ca atare sau vreţi să le muraţi, legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.

Agricultorii au însămânţat terenurile în urmă 40-50 de zile, iar acum încep să culeagă roadele. Trufandalele de toamnă pot fi găsite în pieţele din toată ţara. 

Ridichii negre, sfeclă, gulii, salata, ridichii de lună, ceapă verde, toate sunt pline de vitamine şi sunt o adevărată încântare în farfurii. 

„Consumaţi cu încredere, nu aşteptaţi până când vă trimite domnul doctor la piaţă să căutaţi vitaminele atât de necesare în această perioadă a anului”, este mesajul mamei Lenuţa de la Băleni, legumicultoare cu tradiţie transmisă din generaţie în generaţie. 

Mama Lenuţa are 5.000 de mp de solarii şi 15.000 de mp de teren agricol.

Agricultorii din Băleni nu se vaită atât de mult de vremea extrem de schimbătoare, pentru că se bazează foarte mult pentru producţia din solarii. 

legume baleni

FOTO: Lenuţa din Băleni / Facebook

Au investit bani mulţi în centrale electrice sau pe lemne pentru sere, care vor merge la foc continuu în perioada imediat următoare.  

Lenuţa din Băleni nu îşi promovează pur şi simplu legumele pe Facebook, ci îi atrage pe clienţi şi prin rime alese: „Vă aşteptăm cu ceapă, morcovi şi ardei. Are mama tot ce vrei!”. Sloganul ei în viaţă este: „Munciţi şi veţi avea de toate”.   

legume baleni


FOTO: Lenuţa din Băleni / Facebook

În supermarketuri, preţul unei salate este acum de 2,5 lei. Şi roşiile româneşti produse în solar se mai găsesc pe tarabe. Puteţi găsi şi cu 4-5 lei, dar şi mai scumpe – 7 lei. 

Preţurile sunt de 1,5 lei pentru ridichi, 1 leu pentru ceapă, 2,5 lei pentru salată şi 1 leu pentru o legătură de ceapă verde.  

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

FOTO Trufandale gustoase în prag de iarnă. Agricultor: „Mulţi vor să mănânce ceva crud şi plin de vitamine“

Bătrâna care prosperă în afaceri după ce şi-a creat pagină de Facebook unde-şi promovează legumele: „Dacă nu era internetul ăsta, nu ştiu ce ne făceam“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite