Aglomeraţie în aria protejată a Bucegilor, ca pe DN 1, în plin sezon: Imagini triste. Totul va fi pârjolit

Aglomeraţie în aria protejată a Bucegilor, ca pe DN 1, în plin sezon: Imagini triste. Totul va fi pârjolit

FOTO: Fundaţia Eco-Civică / Facebook

O imagine cu sute de maşini, pe Platoul Bucegi, a fost postată de Fundaţia Eco-Civică. Organizaţia de Mediu atrage atenţia că zona este una care face parte din ariile protejate ale României.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Soluţia propusă de ONG-işti este construcţia de telecabine sau telescaune în loc de drumuri care vor aduce sute de maşini şi, implicit, noxe în ariile protejate.
 
„Nu este autostrada Bucureşti-Braşov! Imagini extrem de triste şi îngrijorătoare! Platoul Bucegi a fost invadat de mii de maşini, în aria protejată unde acest lucru e interzis. Politicienii au găsit o parte din popor care, alături de ei, să facă praf patrimoniul natural al ţării. Asta se-ntâmplă când politicieni şi autorităţi locale duc drumuri în aceste zone mirifice. De ce să punem în funcţiune telecabine, telescaune, mai bine facem drumuri ilegale şi distrugem tot?! Ştiţi cine va fi de vină pentru acest dezastru? Vă spunem noi: ONGEURILE alea nenorocite care se ceartă cu politicul şi autoritatea locală şi nu lasă turismul să se dezvolte” a scris Fundaţia Eco-Civică pe Facebook.
 
Fundaţia Eco-Civică se implică de peste 24 de ani întru apărarea şi recuperarea spaţiilor verzi, esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a comunităţii.
 
FOTO: Fundaţia Eco-Civică / Facebook
 
„În ritmul ăsta, totul va fi pârjolit şi-n curând nimic nu va mai rămâne din frumuseţile noastre. Salvarea ar fi creşterea gradului de conştiinţă, responsabilitate, civism ale poporului nostru dar...”, adaugă Fundaţia.
 
În perioada ianuarie - august 2016, Fundaţia Eco-Civică implementează proiectul "Fundaţia Eco-Civică Bucureşti: Control cetăţenesc asupra proiectelor cu impact asupra mediului şi comunităţii", în cadrul Fondului de Inovare Civică. 
 
Fundaţia Eco-Civică anunţă că împreună cu cinci comunităţi din Bucureşti, va împiedică cel puţin cinci proiecte cu impact negativ asupra mediului, în Bucureşti.
 
CITEŞTE ŞI: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: