Unul dintre cele două drumuri pe care se poate urca înspre Platoul Padina din Bucegi, un pericol pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ninsoare bucegi

Drumul Judeţean 714, Glod - Sanatoiul Moroieni - Bolboci - Peştera, care duce înspre Platoul Padina din Bucegi, nu prezintă siguranţă, potrivit autorităţilor judeţene. Din acest motiv, nici Poliţia Rutieră nu a dat aviz favorabil pentru circulaţie pe acel tronson.

,,Concluzia primită printr-un document oficial este că drumul nu îndeplineşte condiţiile de siguranţă. Aceasta este o concluzie a Poliţiei judeţene. Ni se invocă faptul că nu sunt parapeţii montaţi în toate locurile identificate cu probleme. Am montat undeva la şase kilometri de parapeţi. Avem achiziţionaţi 2,3 kilometri de parapeţi, deci se va continua acest montaj. Vă rog să mă credeţi că acei parapeţi costă, montajul costă. Avem montate peste 400 de tăbliţe indicatoare pentru acest drum judeţean. Cred că niciun drum în România şi vă spun în cunoştinţă de cauză, nu are atâtea semne de circulaţie ca drumul judeţean 713-714”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Chiar dacă drumul ar întruni toate condiţiile de siguranţă, se mai pune problema dislocării de stânci.

„Sigur că putem discuta despre posibilităţile de a fi căderi de bolovani, dar pentru a face şi a monta plase de protecţie, înseamnă să obţinem acordul Parcului Natural Bucegi. Să nu uităm că aceste drumuri sunt într-un parc natural. Orice scoatere a unei suprafeţe din circuitul forestier, conform legislaţiei în vigoare, cred că durează ani de zile. Totuşi, dacă acestea vor fi condiţiile impuse de organele de poliţie, atunci ne vom strădui să le facem. Sigur că nu le putem face într-un an, nu le putem face nici măcar în trei ani”, a mai spus preşedintele CJD. 

Pe DJ 713 şi DJ 714,cele două artere pe care se poate urca înspre Padina circulă şi echipajele celor Salvamont-Salvaspeo sau Poliţie. 

„Acolo mai circulă angajaţii de la unităţile de cazare din zonă, la fel şi turiştii sau cei de la unităţile de cult din acele locuri. Pentru noi ar fi foarte uşor să închidem acele drumuri, dar asta nu înseamnă că se va rezolva problema. Eu consider că legea trebuie aplicată, nu numai în litera, ci şi în spiritul ei”, a mai explicat preşedintele CJD Alexandru Oprea.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite