4 din 11 parlamentari ai judeţului Dâmboviţa au probleme cu legea

4 din 11 parlamentari ai judeţului Dâmboviţa au probleme cu legea

Unul dintre parlamentari îşi aşteaptă sentinţa la sfârşitul acesti luni

4 din 11 parlamentari ai judeţului Dâmboviţa fac obiectul unor dosare penale instrumentate de DNA. Doi dintre ei au fost aleşi pe listele PDL-ARD, iar ceilalţi doi, pe listele USL.

 

Florin Popescu, baronul puilor

 
Deputatul PMP Florin Popescu este urmărit penal de DNA pentru infracţiunea de folosirea influenţei. Procurorii îl suspectează pe Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în perioada 2004-2008 şi un apropiat al Elenei Udrea, că în campania din 2012 a cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campanie electorală drept mită. 
 

 
Într-un comunicat oficial DNA spune că Popescu a cerut 70 de tone de carne de pui. În schimbul produselor utilizate drept mită electorală, Florin Popescu le promitea oamenilor de afaceri contracte publice şi protecţie, au mai precizat sursele juduciare.
 

Deputatul Ion Stan, mită la alegeri

 
Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare după ce procurorii l-au acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a-i obţine contracte cu statul. Condamnarea a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar decizia a fost contestată. În acest dosar, parlamentarul a fost acuzat că în schimbul unor donaţii, ar fi promis că va obţine contracte cu statul pentru oamenii de afaceri care erau dispuşi să îl sponsorizeze, iar sumele primite ar fi fost folosite în campania electorală, spun anchetatorii.
 

 
Potrivit referatului întocmit de procurori, în perioada 12 -14 noiembrie 2012, Stan Ion ar fi solicitat unui denunţător 130.000 lei, bani destinaţi achiziţionării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi achiziţionării de produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare. Următorul termen este 28 septembrie 2015.
 

Sorin Roşca Stănescu – dosarul Rompetrol, eliberat condiţionat

 
Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, la 7 octombrie 2014, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, alături de fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.
 

 
Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.
 
Roşca Stănescu a fost eliberat condiţionat după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsă. 
 

Marius Ovidiu Isăilă, mită

 
Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri. Concret, parlamentarul este acuzat că în anul 2012 ar fi primit o mită de 200.000 de euro pentru a opri un control al ANAF la o societate.  
 

 
Marius Ovidiu Isăilă şi-a demisia din PDL şi afilierea la grupul PSD în luna februarie 2014, iar acum s-a înscris în UNPR. Isăilă a fost ales senator în colegiul 3 Dâmboviţa şi este membru în Comisia de buget a Senatului.
 

Lista parlamentarilor de Dâmboviţa 

 

Camera Deputaţilor  

 
Colegiul Nr. 1 – Vasile Horga (PNL / USL),  acum PNL
Colegiul Nr. 2 – Rovana Plumb (PSD / USL)
Colegiul Nr. 3 – Ion Stan (PSD / USL) 
Colegiul Nr. 4 – Ion Pârgaru (PNL / USL),  acum UNPR, Radu Mihai Popa (PP-DD),  acum independent,  Florin Aurelian Popescu (PDL / ARD), acum PNL
Colegiul Nr. 5 – Zisu Stanciu (PSD / USL)
Colegiul Nr. 6 – Dumitru Georgică (PC / USL)
Colegiul Nr. 7 – Ionuţ Săvoiu (PSD / USL)
Colegiul Nr. 8 – Carmen Moldovan (PSD / USL),  Iulian Vladu (PDL / ARD), acum PNL
 

Senat 

 
Colegiul Nr. 1 – Leonardo Badea (PSD / USL)
Colegiul Nr. 2 – Sorin Roşca Stănescu (PNL / USL)
Colegiul Nr. 3 – Valentin Calcan (PSD / USL), Marius Ovidiu Isăilă (PDL / ARD), fost PSD, acum UNPR

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările