Cornel Dinu, cetăţean de onoare al Târgoviştei: Aici m-am creat atât ca om, ca intelectual, ca patriot, cât şi ca sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Cetăţii Târgovişte au debutat, ieri, cu o sedinţă festivă a Consiliului Local ţinută la umbra Turnului Chindiei. Elena Văcărescu şi Victor Sanda au primit titlul de "cetăţean de onoare" post mortem. Aceeaşi distincţie a mai fost primită de  generalul Andrei Kemenici, consilierul local Honorius Moţoc şi dinamovistul Cornel Dinu.

image

"Sunt un produs din toate punctele de vedere al Patriarhiei Târgovişte, al tradiţiei sale de cultură, al tradiţiei de omenie, al tradiţiei de bun-simţ, al unei Târgovişti cu curţile pline de oameni cumsecade care îşi iubeau aproapele. Aici, în Târgovişte, pot să spun că m-am creat atât ca om, ca intelectual, ca patriot, cât şi în ceea ce înseamnă cariera sportivă. Adevărata cultură am prins-o în Liceul Ienăchiţă Văcărescu. Mi-aţi făcut o mare cinste prin acest titlu. Poate este cea mai frumoasă zi din viaţa mea şi cea mai expresivă", a mărturisit Cornel Dinu.

Acesta le-a mulţumit consilierilor locali pentru că s-au gândit la el şi i-a îndemnat pe aceştia să încerce să refacă "ceea ce însemna Târgoviştea de altădată", "care era un oraş productiv, pe lângă istoria lui extraordinară".

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite