VIDEO Cum arată Suceava după intrarea în carantină. O filmare din dronă arată străzile aproape pustii

VIDEO Cum arată Suceava după intrarea în carantină. O filmare din dronă arată străzile aproape pustii

Oraşul Suceava filmat cu drona în carantină FOTO/ VIDEO Radu Baran

O filmare din dronă a oraşului Suceava a fost realizată pe 31 martie, în prima zi de carantină impusă prin ordonanţă militară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmarea a fost făcută de un tânăr videograf pe nume Radu Baran, care a postat ulterior imaginile pe Facebook. Experienţa a fost povestită de soţia acestuia, Mihaela Baran:
 

„Când a plecat de acasă să filmeze nu ştia la ce să se aştepte, nu ştia ce o să simtă. Trăim vremuri dificile, în care mintea judecă în fel şi chip, în care informaţiile sunt puţine şi interpretate în nenumărate feluri. Totul ţine de interpretare! Da, străzile sunt goale! Dar oraşul nu e mort!

Blocurile sunt pline de oameni ce au grijă de familiile lor, ce râd cu ai lor, plâng cu ai lor, se joacă, citesc, se roagă, se implică în tot felul de acţiuni sociale. Totul depinde de tine ca individ, cum interpretezi şi cum reacţionezi! Stai în casă? Fentezi autorităţile? Eşti empatic? Eşti cerebral? Tu scrii scenariul: în fiecare oraş, în fiecare ţară. E momentul în care suntem solitari, dar şi solidari!”, ne-a spus tânăra.

Municipiul Suceava şi 8 comune limitrofe se află în carantină de pe 31 martie 2020. Sunt primele localităţi izolate de autorităţi prin ordonanţă militară, în contextul pandemiei de COVID 19. În jur de 155.000 de oameni nu pot ieşi din zonă. Judeţul Suceava este pe primul loc pe ţară la numărul de cazuri de îmbolnăvire şi de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: