Unde duce o lucrare publică făcută de mântuială. Un hoţ a putut distruge instalaţii de 250.000 de lei deoarece constructorul nu a respectat proiectul

Unde duce o lucrare publică făcută de mântuială. Un hoţ a putut distruge instalaţii de 250.000 de lei deoarece constructorul nu a respectat proiectul

FOTO: svnews.ro

Hoţul care a lăsat pe întuneric şoseaua de centură a Sucevei, după ce a sustras 200 de acumulatori care alimentau stâlpii de iluminat, i-a detrminat pe anchetatori să îşi pună unele întrebări legate de investiţie. În proiectul tehnic al şoselei se arătă că acumulatorii ar fi trebuit să fie îngropaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hoţul care a vandalizat peste 30 de stâlpi de iluminat de pe şoseaua de centură a Sucevei pentru a fura acumulatorii de alimenatre cu energie, ar fi renunţat la planurile sale dacă acumulatorii erau îngropaţi aşa cum cerea proiectul tehnic al investiţiei.

Presa locală a arătat că „firma care a realizat proiectul tehnic, Overall Company SRL Sibiu, a scris negru pe alb că soluţia optimă este ca acumulatorii (fiecare stâlp este prevăzut cu şase acumulatori) să fie îngropaţi, din două considerente: primul este legat de durabilitate, anume o perioadă mai lungă de viaţă, în condiţiile în care temperaturile scăzute reduc perioada de funcţionare a acumulatorilor, iar al doilea a prevăzut chiar evitarea unor furturi în masă, cum s-a întâmplat zilele trecute.

Proiectul tehnic a ajuns în caietul de sarcini, numai că beneficiarul lucrării, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a renunţat la această soluţie, cel mai probabil, pentru a reduce din consturile de implementare.

Reporterul „Adevărul” a cerut un punct de vedere de la CNADNR pe care însă nu l-a primit până la această oră. 

Vă amintim că un hoţ a lăsat pe întuneric şoseaua de centură a Sucevei după ce a furat 200 de acumulatori care alimentau stâlpii de iluminat. Pejudiciul cauzat este de peste 250.000 de lei.

O parte dintre acumulatori au fost vânduţi la un centru de colectare a fierului vechi pentru doar câţiva lei.

Vă invităm să citiţi şi: 

Ani grei de puşcărie pentru bătrânul care i-a tăiat gâtul fostului ginere, l-a stropit cu benzină şi i-a dat foc. „N-am niciun regret”

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările