Ani grei de puşcărie pentru bătrânul care i-a tăiat gâtul fostului ginere, l-a stropit cu benzină şi i-a dat foc. „N-am niciun regret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 76 de ani a fost condamnat pentru omor calificat prin cruzimi, după ce şi-a ucis cu sadism fostul ginere pentru că nu reuşise să îl convingă să plece din curtea lui, unde locuia după divorţ.

Tribunalul Brăila l-a condamnat la 24 de ani de închisoare pe Mitică Ţigănuş, un bătrân de 76 de ani, pentru omor calificat prin cruzimi. În noaptea de 9 spre 10 ianuarie, bărbatul a comis o crimă înfiorătoare, care a şocat comunitatea din localitatea brăileană Chiscani, unde locuieşte. Bătrânul şi fostul ginere, un bărbat de 45 de ani, împărţeau de peste 20 ani aceeaşi curte din comuna amintită.

În 2019, fiica lui Mitică Ţigănuş a divorţat şi a plecat să locuiască în altă parte. Pe bătrân l-a deranjat foarte tare faptul că fostul ginere a continuat să locuiască în aceeaşi curte şi el şi nu scăpa niciun prilej să îi reproşeze acest lucru. Cei doi consumau frecvent alcool împreună, iar apoi se loveau reciproc. Vecinii le-au declarat, de altfel, anchetatorilor că îi vedeau mereu pe cei doi cu vânătăi pe faţă. În ziua fatidică, bătrânul a băut cu fostul ginere, iar când acesta din urmă a plecat spre casă, l-a ajuns din urmă şi i-a tăiat gâtul cu un cuţit. În timp ce victima trăgea să moară, bărbatul şi-a stropit fostul ginere cu benzină şi i-a dat foc.

”Ca urmare a loviturii primite cu obiectul tăietor şi fiind sub influenţa alcoolului, victima nu a reuşit să riposteze şi să înlăture atacul. În aceste condiţii prielnice inculpatului, bărbatul a fost doborât la pământ de socru care s-a urcat pe pieptul acestuia şi cu un cuţit din gospodărie (cu lungimea de 33 cm şi lamă de 19 cm), l-a tăiat la cap, cu precădere pe faţă, şi pe gât, provocându-i o sângerare abundentă. Încercând să se apere, victima a fost tăiată şi la mâna dreaptă. Menţionăm că nicio rană nu a fost atât de gravă încât să conducă la decesul victimei. În timp ce victima agoniza, inculpatul a luat un PET cu benzină, a turnat o cantitate nu foarte mare pe hainele acestuia, apoi, cât încă trăia, l-a incendiat, producându-i o moarte în chinuri”, a stabilit procurorul de caz în rechizitoriu.

„Păi ce, el când o bătea pe fată îi părea rău?

Imediat după crimă, cel mai probabil din cauză că era băut, bătrânul nu şi-a amintit ce făcuse şi a chemat un vecin să identifice cadavrul ars din curtea sa. Acestuia i-a fost prea frică să facă acest lucru, astfel că agresorul şi-a sunat fiica, aceasta identificându-l abia a doua zi pe fostul său soţ şi anunţând Poliţia. Ulterior, bătrânul a recunoscut ce făcuse şi le-a declarat anchetatorilor că nu are niciun regret.

Bărbatul de 76 de ani dorea ca fostul ginere să plece din curtea sa, unde avea locuinţa şi, pentru că nu reuşise să îl convingă, se gândea adesea cum să scape de el.

„Personalitatea, putem spune agresivă şi răzbunătoare, a inculpatului rezultă şi din expertiza psihiatrică efectuată la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, unde urmare examinării sale şi discuţiilor purtate cu acesta arată că: «am văzut unu' în negru, l-am lovit cu un lemn, i-am tăiat gâtul cu un cuţit, am aruncat pânze, paie şi i-am dat foc, m-am dus să mă culc; n-am niciun regret, parcă nici nu l-am avut în curte. Păi ce, el când o bătea pe fată îi părea rău?»“, se menţionează în rechizitoriu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Poliţia investighează o posibilă crimă după găsirea unor rămăşiţe osoase pe un câmp din Bragadiru

Crimă pasională, în plină stradă, la Cluj. O tânără a fost înjunghiată mortal de iubitul gelos

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite