Spectaculosul drum turistic Transrarău, închis pe perioada iernii

Spectaculosul drum turistic Transrarău, închis pe perioada iernii

Drumul turistic Transrarău va fi închis în perioada de iarnă. FOTO: svnews.ro

Drumul Transrarău, care face legătura între DN 17 şi DN 17 B peste Masivul Rarău, este închis circulaţiei în perioada iernii, potrivit CJ Suceava, care spune că se va interveni pentru deszăpezirea traseului doar dacă va fi deschisă pârtia de schi de pe Rarău, proiect de investiţii blocat din 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Suceava au informat, marţi, că, potrivit unei hotărâri adoptate de această instituţie pentru iarna 2014-2015, tronsoanele de drum judeţean care fac legătura între DN 17 şi DN 17 B peste Masivul Rarău sunt încadrate pe niveluri de viabilitate 3 şi 4, ca drumuri închise circulaţiei rutiere.

Vor rămâne deschise circulaţiei tronsoanele de pe cele două drumuri judeţene care asigură legătura cu zonele locuite şi unde se asigură intervenţia cu utilaje de deszăpezire.

"Închiderea acestor tronsoane de drumuri judeţene s-a făcut pentru a fi asigurate condiţii normale de siguranţă şi confort a circulaţiei rutiere pentru toţi participanţii la trafic", spun reprezentanţii CJ Suceava.

Conform acestora, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava a informat că se va interveni pentru deszăpezirea acestui traseu dacă va fi deschisă pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc sau la solicitarea agenţilor economici şi lăcaşelor de cult din zonă pentru menţinerea drumului deschis în perioada de iarnă, eventual cu încheierea unui parteneriat cu agenţii economici interesaţi de deschiderea circulaţiei rutiere pe timp de iarnă.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău şi de aici spre DN 17 în localitatea Pojorâta. Acest drum turistic are restricţie de tonaj pe porţiunea DN 17B-Masivul Rarău, fiind folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, iar autocarele pot urca pe munte pe ruta dinspre DN 17.

Lucrările la pârtia de schi de pe Masivul Rarău sunt blocate din 2012 după ce Guvernul nu a mai contribuit cu fonduri pentru finanţare, iar cele două firme care au executat lucrări au solicitat Primăriei Câmpulung Moldovenesc să achite restanţele de plată de peste 7 milioane de lei.

Municipalitatea din Câmpulung Moldovenesc susţine că a achitat, până în prezent, în jur 90 la sută din datorie, dar a şi atacat în instanţă firmele pentru că nu au predat lucrarea la timp.

Primarul municipiului, Mihăiţă Negură, a spus că speră ca în cursul anului viitor investiţia să fie finalizată din fonduri ale municipiului.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-au executat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la mijlocul anului 2012.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.

Alte ştiri din Suceava:

Un sfert dintre drumurile judeţene din Suceava n-au văzut niciodată asfaltul

UPDATE Primarul comunei Udeşti, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru şantaj, într-un dosar instrumentat de DNA privind fraudarea fondurilor UE

VIDEO Autorităţile, surprinse de iarnă. Diasil a picat examenul deszăpezirii

VIDEO „Să scăpăm Moldova de ciuma comunistă!”. Basarabenii din Suceava votează cu gândul la Europa

Explozie într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Două angajate au murit şi alte două au fost grav rănite

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările