VIDEO „Să scăpăm Moldova de ciuma comunistă!”. Basarabenii din Suceava votează cu gândul la Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de cetăţeni moldoveni care locuiesc în judeţul Suceava, cei mai mulţi elevi şi studenţi, sunt aşteptaţi să voteze la secţia de la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Tinerii îşi doresc ca Moldova să-şi păstreze parcursul european şi după alegerile parlamentare.

Pentru prima dată până acum în municipiul Suceava a fost amenajată o secţie de vot pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. La vot sunt aşteptaţi cei 726 de cetăţeni moldoveni rezidenţi în judeţul Suceava, dintre care 506 sunt elevi şi studenţi. La secţia amenajată la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava îşi pot exprima opţiunea electorală şi cetăţenii moldoveni aflaţi în tranzit prin municipiu.

Persoanele care votează la această secţie trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere că nu vor vota de mai multe ori.

Duminică dimineaţă numărul celor care s-au prezentat la vot în municipiul Suceava era încă destul de mic. Până la ora 11.00 votaseră mai puţin de 50 de persoane, cei mai mulţi studenţi cazaţi în campusul universităţii. Tinerii spun că au votat pentru ca Republica Moldova să-şi păstreze parcursul european.

„Sper să scăpăm de retardaţi, idioţi, corupţi, handicapaţi, ţicniţi şi de toţi comuniştii împuţiţi. Să scape dracului odată Moldova de ciuma asta. Retardaţii care optează pentru est să vadă dracului cum trăiesc ei şi cum trăieşte vestul”, a afirmat, vizibil revoltat, Sergiu.

Continuarea schimbărilor aduse de partidele pro-europene este dorinţa unei alte tinere care a votat la Suceava. „Multă democraţie, libertate şi să mergem spre Uniunea Europeană cât mai repede”, acestea sunt aşteptările Galinei de la alegerile de duminică.

„Drumul spre Europa şi o viaţă mai bună pentru părinţii mei din Republica Moldova”, pentru asta a votat şi o altă tânără care s-a prezentat duminică la secţia de la Suceava.

La Suceava, secţia de vot a fost amenajată la solicitarea autorităţilor Republicii Moldova. Autorităţile sucevene au asigurat logistica pentru înfiinţarea secţiei, paza şi ordinea prin intermediul structurilor MAI.

Noi secţii de votare au fost înfiinţate şi în Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa şi Bacău. În România sunt deschise 11 secţii de votare pentru alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova.

image
image

Alte ştiri din Suceava:

Explozie într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Două angajate au murit şi alte două au fost grav rănite

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a pierdut la Înalta Curte procesul prin care cerea statului român peste 160 de mii de hectare de pădure

Strat de zăpadă de până la cinci centimetri în judeţul Suceava

Dolhasca, primul oraş unde PSD pierde puterea. Consilierii PNL au schimbat viceprimarul şi au majoritate în CL

FOTO Superbul drum turistic Transrarău, invadat de TIR-uri cu buşteni. Limitatoarele, înălţate ilegal de camionagii

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite