Nici după mai bine de jumătate de an de la percheziţiile de la CJ Suceava, preşedintele Cătălin Nechifor nu a fost pus sub acuzare

Nici după mai bine de jumătate de an de la percheziţiile de la CJ Suceava, preşedintele Cătălin Nechifor nu a fost pus sub acuzare

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, este vizat de o anchetă a DNA, fără să fi fost pus sub acuzare

La data de 7 mai 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii la Consiliul Judeţean Suceava într-un dosar în care preşedintele Cătălin Nechifor este cercetat pentru infracţiuni de luare şi date de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Totuşi, până în prezent şeful CJ Suceava nu a fost pus sub acuzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce în alte judeţe din România, preşedinţii de consiliu judeţean au fost implicaţi în dosare importante ale DNA şi plimbaţi cu cătuşele prin văzul tuturor, după ce au primit şpăgi considerabile, şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie, însă fără a avea vreo calitate în dosar.

La data de 7 mai 2015, procurorii DNA au descins la Consiliul Judeţean Suceava, făcând percheziţii într-un dosar penal în care Cătălin Nechifor este suspectat că ar fi comis infracţiuni precum luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Chiar dacă la acea vreme s-a făcut mult tam – tam pe baza percheziţiilor făcute de procurorii anticorupţie, deocamdată, preşedintele CJ Suceava nu a fost pus oficial sub acuzare, astfel că îşi exercită în continuare funcţia de şef de consiliu judeţean, fără nici o problemă. 

Cătălin Nechifor este acuzat că ar fi privilegiat unele firme de casă ale Consiliului Judeţean Suceava în accesarea unor contracte de bani publici, precum şi că ar fi influenţat numirea unor persoane în înalte funcţii publice, precum şi unele relaţii comerciale privilegiate ale unor operatori privaţi cu diverse instituţii publice din Suceava.

Având sau nu vreo legătură cu această anchetă a DNA, pentru anul 2016, Consiliul Judeţean Suceava propune cel mai mic buget de la intrarea României în Uniunea Europeană şi până în prezent. 

Alte ştiri pe această temă:

Baronul Mircea Govor ar putea scăpa de arestul preventiv. DNA a extins urmărirea penală în acest dosar

Cum a îndulcit baronul Bunea Stancu faimosul Lac Sărat de lângă Brăila

Baron PSD acuzat că a furat de la stat 10 milioane de euro.  „Predam banii în numerar, la sacoşă, după ce în prealabil îmi opream comisionul meu“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările