Inima Reginei Maria, expusă la Muzeul Bucovinei din Suceava

Inima Reginei Maria, expusă la Muzeul Bucovinei din Suceava

Muzeul Bucovinei găzduieşte o expoziţie dedicată Reginei Maria

Caseta de argint în care s-a păstrat inima Reginei Maria va ajunge, în premieră, la Suceava. Aceasta va fi expusă la Muzeul Bucovinei, începând de pe 10 mai şi până pe 20 mai, în cadrul expoziţiei „România din inima Reginei Maria"

Ştiri pe aceeaşi temă

Inima Reginei Maria a fost îmbălsămată şi depusă într-o casetă de argint, care a fost transportată cu bricul „Mircea" la reşedinţa reginei de la Balcic, conform testamentului redactat în anul 1933.

După ce Cadrilaterul a intrat în administrarea Bulgariei, caseta cu inima reginei a fost adusă la Castelul Bran şi a fost păstrată într-un sarcofag de marmură într-o capelă special construită.

De la Bran inima reginei a ajuns, la sfârşitul anilor '60, la Muzeul de Istorie Bucureşti, unde se află şi astăzi.

În afara casetei de argint, la Muzeul Bucovinei va fi expus şi un pavoaz, un steag în care aceasta a fost învelită, precum şi aproape 100 de medalii şi monede britanice din colecţia Muzeului Bucovinei, piese care ilustrează originea şi ascendenţa Reginei Maria prezentând efigiile suveranilor Marii Britanii şi vastitatea Imperiului Colonial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările