Focar de COVID-19 într-un Spital de Psihiatrie, după ce angajaţii au participat la o petrecere

Focar
de COVID-19 într-un Spital de Psihiatrie, după ce angajaţii au
participat la o petrecere

FOTO: radiotop.ro

Record nedorit de cazuri de COVID-19 în judeţul Suceava. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 91 de infectaţi, dintre care 38 sunt pacienţi sau angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie de la Siret.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul de Boli Cronice din Siret, judeţul Suceava s-au înregistrat 38 de persoane cu COVID-19, dintre care 4 salariaţi şi 34 de beneficiari.

”Până în acest moment au fost confirmaţi pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 34 de beneficiari şi 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestaţi restul pacienţilor şi cadrelor medicale.

Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru evaluare şi conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora într-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizaţi zilnic de medicii curanţi din unitate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Directorul spitalului de la Siret, Tiberiu Rotaru, a declarat presei locale că trei angajaţi confirmaţi sunt contacţi direcţi ai altor cinci angajaţi ai spitalului, reveniţi din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere. Chermesa a avut loc înainte ca cei care au fost în concediu să-şi facă testul pentru depistarea virusului SARS-COV-2.

Angajaţii reveniţi din concediu au fost testaţi înainte de a se întoarce la muncă şi au fost confirmaţi pozitiv, motiv pentru care au fost testaţi toţi ceilalţi angajaţi care au participat la petrecere.

În ultimele 24 de ore, în intervatul 15 – 16 septembrie, în judeţul Suceava s-au înregistrat 91 de persoane infectate. Creşterea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama focarului de la Siret, dar nu poate fi ignorat nici programul de testare a profesorilor din municipiul Suceava, din bani de la bugetul local. 

Pe de altă parte, în Spitalul Judeţean Suceava sunt internaţi 590 pacienţi dintre care 191 sunt diagnosticaţi cu Covid- 19, 118 pacienţi sunt în zona tampon şi 281 de pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 191 de pacienţi diagnosticaţi Covid- 19, 103 pacienţi prezintă forme medii ale bolii, 73 forme uşoare, iar 15 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, dintre care doi sunt ventilaţi mecanic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 de paturi libere din care 26 pentru pacienţi Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid şi 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienţi non- Covid şi 23 de ventilatoare din care 8 pentru pacienţi Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 74 pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cuibul de penali din subordinea Ministerului Transporturilor

Cine este Oana Lovin „Sparanghel“, fata care l-a înjurat pe Iohannis. Susţinătoare a lui Liviu Dragnea şi acuzată ca a donat 5.000 de lei la PSD cu bani din videochat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: