Târgul de toamnă din Ţăndărei a fost suspendat din cauza COVID-19

Târgul de toamnă din Ţăndărei a fost suspendat din cauza COVID-19

Situaţia epidemiologică actuală a suspendat Târgul de toamnă FOTO pixabay.com

Autorităţile din oraşul ialomiţean Ţăndărei au decis să suspende organizarea Târgului de toamnă, eveniment care se desfăşura în fiecare an în perioada 12-15 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată în urma consultării Consiliului Local Ţăndărei care, în şedinţa din  9 septembrie a avizat negativ desfăşurarea târgului .Decizia Consiliului Local a fost motivată prin prezentarea punctului de vedere al tuturor instituţiilor competente în supervizarea unui astfel de eveniment într-o perioadă cu efecte epidemiologice greu de controlat sau anticipat.

"Astfel, în urma consultării cu reprezentanţi ai Poliţiei Ţăndărei, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, DSP şi alte instituţii am constatat că terenul pe care urma să se desfăşoare târgul nu întrunea condiţiile prevăzute în ultimele hotărâri CNSU(acces unidirecţional, puncte de triaj epidemiologic, împrejmuirea totală a terenului ).

Alte considerente au fost participarea la acest eveniment a cetăţenilor din toate localităţile învecinate , unele dintre ele aflate în scenariul galben, cu un indice extrem de ridicat,  ceea ce ar fii făcut imposibil de controlat evenimentul din punct de vedere epidemiologic.

În această perioadă extrem de complicată din punct de vedere medical(creşterea numărului de infectări, decese înregistrate în comunele învecinate, transformarea parţială a spitalului nostru în spital suport Covid) am considerat că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, prudenţă şi protejare a cetăţenilor.

Deschiderea anului şcolar a fost un alt motiv de prevenţie şi prudenţă, sănătatea copiilor fiind un deziderat fundamental al oricărei autorităţi locale", au anunţat autorităţile locale din Ţăndărei.

Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările