Tabără tematică de astronomie pentru tineret. Mişcarea bolţii cereşti şi legătura acesteia cu viaţa de zi cu zi, unul dintre seminarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tabara astronimie

Societatea Astronomică Română de Meteori derulează până în data de 19 septembrie, la Târgovişte şi Runcu Stone, proiectul „Tabără tematică de astronomie pentru tineret”, proiect de tineret cofinanţat de DJST Dâmboviţa.

Scopul proiectului este facilitarea dobândirii de competenţe transversale în domeniul astronomiei şi astrofotografiei pentru tineri provenind în majoritate din judeţul Dâmboviţa.

Potrivit SARM, vor avea loc ateliere de lucru, prezentări, seminarii, sesiuni şi aplicaţii practice din domeniul astronomiei şi astrofotografiei.

Printre activăţile care se vor derula în cadrul proiectului amintim: rolul astronomiei în educaţie şi înţelegerea lumii înconjurătoare, mişcarea bolţii cereşti şi legătura acesteia cu viaţa de zi cu zi, obiecte cosmice vizibile şi orientarea pe boltă, obiecte create de om pe bolta cerului, efectele poluării luminoase asupra cerului nopţii, a ecosistemului şi a vieţii oamenilor, folosirea hărţii cerului şi a planisferei, instrumente astronomice, echipamente, lucrul cu telescopul, luneta, binoclul, iniţiere în fotografie şi astrofotografie, programarea şi lucrul în echipă într-o activitate de observaţii astronomice, astronomia şi astrofotografia ca elemente specifice dobândirii de competenţe transversale, astronomia şi astrofotografia ca mijloc de educaţie non-formală şi divertisment pentru tânăra generaţie, job sau carieră.

tabara astronimie

Participanţi sunt 20 beneficiari direcţi, dintre care minim 16 tineri şi minimum 16 participanţi din judeţul Dâmboviţa.

tabara astronimie
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite