Târg de Crăciun la Muzeul Naţional al Agriculturii cu preparate tradiţionale şi ateliere de creaţie

Târg de Crăciun la Muzeul Naţional al Agriculturii cu preparate tradiţionale şi ateliere de creaţie

ITârgul de Crăciun se deschide pe 15 decembrie FOTO Adevărul

Muzeul Naţional al Agriculturii organizează, în perioada 15-17 decembrie 2017, Târgul de Crăciun, eveniment în care vor fi reînviate datinile şi obiceiurile tradiţionale româneşti de sărbători.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe lângă atelierele de confecţionat recuzită pentru sărbătorile de iarnă: sorcove, stea, felicitări, decoraţiuni pentru brad, Muzeul Naţional al Agriculturii organizează şi Târgul de Crăciun unde se vor organiza standuri cu vânzare de produse tradiţionale din carne de porc, de oaie şi de vită, dulciuri (turte dulci, prăjituri de casă), decoraţiuni handmade, cadouri pentru cei dragi,  şi, bineînţeles, vinul fiert cu scorţişoară şi ţuica fiartă vor fi nelipsite.
 
Atmosfera va fi întreţinută cu concerte de colinde susţinute de Ansamblul „Colinda” din Jilavele, formaţia de mandoline “Nuferii Dunării” din Giurgeni şi de grupuri de copii din Valea Ciorii şi Căzăneşti. Programul va fi completat de un spectacol de colinde, organizat în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.
 
Deschiderea oficială a târgului va avea loc pe 15 decembrie, la ora 12.00. Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.00, vizitatorii vor putea asista la reconstituirea unor părţi din ritualul de sacrificare a porcului (tranşarea şi pomana porcului). Pe lângă latura gastronomică, ziua pregătirii porcului constituie încă o dovadă a rezistenţei tradiţiilor şi obiceiurilor în calendarul ţăranului român.
 
Vă recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările