Spitalele din Ialomiţa gem de pacienţi cu COVID. Subprefect: Avem nevoie de 30 de concentratoare de oxigen

Spitalele din Ialomiţa gem de pacienţi cu COVID. Subprefect: Avem nevoie de 30 de concentratoare de oxigen

Coadă de ambulanţe la spitalul din Slobozia FOTO/Valentin Stanciu

Autorităţile din judeţul Ialomiţa fac faţă cu greu valului 4 al pandemiei, mai ales că incidenţa a depăşit 10/1.000 de locuitori, iar spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi cu SARS CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prognozele sunt pesimiste: există o tendinţă de creştere în următoarele 3 săptămâni. Cea mai gravă problemă în prezent o reprezintă numărul insuficient de paturi pentru pacienţii cu COVID-19. Conform subprefectului judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, gradul de ocupare a ajuns la 90%, iar în cele două secţii ATI de la Slobozia şi Feteşti nu mai sunt locuri.
 
„Vă asigur că toate autorităţile responsabile fac eforturi pentru a-i susţine pe medici. Avem nevoie de 10 concentratoare de oxigen noi la Ţăndărei şi de 20 la Feteşti. Consiliul Judeţean Ialomiţa a identificat fonduri pentru achiziţionarea acestora şi le vom avea. Pe de altă parte, există şi veşti bune. Numărul celor care au decis să se vaccineze în ultimele zile a crescut semnificativ. Numai la Slobozia s-au raportat 500 de noi cazuri”, a explicat Toniţa Manea.
 
În prezent, în spitalele din judeţ sunt internaţi 192 de bolnavi cu forme uşoare, medii şi grave, iar tendinţa de infectare este în creştere.  La nivelul judeţului, din totalul de 213 paturi, 192 erau ocupate, gradul de ocupare fiind de aproximativ 90%.
 

605 persoane, ucise de virus

 
Localităţile cu cele mai multe infectpri sunt t: Moldoveni, Ciulniţa, Coşereni, Perieţi, municipiul Urziceni, oraşul Fierbinţi Târg, Gheorghe Lazăr, municipiul Slobozia, oraşul Amara, comunele Ciochina, Manasia, Dridu, Munteni Buzău, Jilavele, Axintele, Armăşeşti, Andrăşeşti, Griviţa, Sf. Gheorghe, Adâncata, Răduleşti, Moviliţa. Aici rata de infectare este mai mare de 10/1000 de locuitori.
 
Municipiul Slobozia înregistrase la sfârşitul săptămânii trecutei 762 de cazuri de infectare, rata înregistrată fiind de 14,89 la mia de locuitori. În judeţul Ialomiţa au murit în total, de la începutul pandemiei, 605 persoane bolnave de COVID 19.
 
În centrele de vaccinare deschise în judeţ s-au vaccinat, până la data de 17 octombrie, cu prima doză 33,66%, cu două doze 23,52% şi cu a treia doză 2,78%. Gradul de vaccinare la nivel de judeţ este de 27,14%, unul destul de scăzut faţă de media naţională.
 
Conform subprefectului judeţului Ialomiţa Manea Toniţa, „rata de vaccinare a început însă să crească în ultima perioadă, în numai două zile vaccinându-se cam jumătate cât se vaccinau într-o lună pe perioada verii”.
De exemplu, la Slobozia, rata de vaccinare a ajuns la 44,73%, iar la Urziceni – 40,20%. Există, totuşi, destule localităţi unde oamenii aleg să nu se vaccineze, din diverse motive, exemple fiind Bărbuleşti, unde rata de vaccinare este de 0,62% sau Borăneşti – 6,88%.
 

Vă recomandăm să mai citiţi;

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările