Sfaturi pentru pietoni. Cum traversaţi strada în siguranţă, la ce trebuie să fiţi atenţi

Sfaturi pentru pietoni. Cum traversaţi strada în siguranţă, la ce trebuie să fiţi atenţi

Traversarea străzii prin locuri nepermise duce inevitabil la tragedii FOTO Adevărul

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de ciruclaţie, poliţiştii ialomiţeni le recomandă pietonilor să nu traverseze prin locuri nepermise şi să nu treacă strada prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sfaturi de la poliţişti:
 
1. Respectaţi regulile de circulaţie! Nu vă riscaţi viaţa şi sănătatea! Nu traversaţi strada prin locuri nepermise! 
 
2. În condiţii de vizibilitate redusă şi pe timpul nopţii, purtaţi îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observaţi cu uşurinţă.
 
3. Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
 
4. La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
 
5. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă!
 
6. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
 
7. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
 
8. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
 
9. Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă, care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă vă aflaţi pe trecerea pentru pietoni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: