Delegaţie militară din Turcia, în vizită oficială în Bărăgan. Marinarii cadeţi au vizitat  Cimitirul Eroilor

Delegaţie militară din Turcia, în vizită oficială în Bărăgan. Marinarii cadeţi au vizitat  Cimitirul Eroilor

Pentru a transmite tinerei generaţii sentimentul de apartenenţă naţională, dar şi o lecţie de istorie despre soldaţii căzuti pe fronturile de luptă ale Primului Război Mondial, lecţie care să contribuie la formarea lor militară, reprezentantul Republicii Turcia în România a organizat pentru marinarii cadeţi de pe fregata turcească TCG SANCAKTAR ( L- 403) un ceremonial în Cimitirul Eroilor din garnizoana Slobozia.

Unui bărbat care a sunat la 112 să reclame un şofer beat i s-a răspuns „Închide, domnule, că ţii linia ocupată!“. Ulterior, şoferul a cauzat un accident foarte grav

Unui bărbat care a sunat la 112 să reclame un şofer beat i s-a răspuns „Închide, domnule, că ţii linia ocupată!“. Ulterior, şoferul a cauzat un accident foarte grav

Poliţiştii din judeţul Ialomiţa au început o anchetă după ce un dispecer 112 a preluat apelul unui bărbat din comuna ialomiţeană Reviga şi i-ar fi spus „Închide domnule, că ţii linia ocupată!”. Apelantul sesiza faptul că un şofer beat îşi face de cap prin comună. Ulterior, acesta ar fi fost implicat într-un accident cu un mort şi doi răniţi, arată Mediafax.

A fost lansat proiectul privind restaurarea bisericii Poiana. Lăcaşul de cult va deveni atracţie turistică

A fost lansat proiectul privind restaurarea bisericii Poiana. Lăcaşul de cult va deveni atracţie turistică

Monument istori aflat  la Slobozia, în parcul din jurul Muzeului Naţional al Agriculturii,  o biserică de lemn, veche de 300 de ani, va deveni o atracţie turistică. Lăcaşul de cult, construit din bârne de stejar, cioplite din bardă şi secure, va fi restaurat cu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de lei. Proiectul a fost lansat recent în judeţul Ialomiţa.

Cursă pe două roţi. Bicicliştii pedalează în siguranţă, acţiune pentru promovarea sportului şi de conştientizare a şoferilor

Cursă pe două roţi. Bicicliştii pedalează în siguranţă, acţiune pentru promovarea sportului şi de conştientizare a şoferilor

Poliţiştii din Bărăgan au fost alături de bicicliştii care au participat la evenimentul intitulat ”Slobozia Pedalează”.Sâmbătă, 31 august, poliţiştii rutieri şi cei de la ordine publică s-au aflat pe principalele artere ale municipiului Slobozia, însoţind coloana de biciclişti care a pornit în cursa pe două roţi de la Stadionul Municipal ”1 Mai”, cu destinaţia finală Parcul Tineretului.

Într-o cronică datând de la începutul anului 2014, cronică dedicată unui spectacol cu piesa „Conversaţie după înmormântare”, montat la Teatrul bucureştean „Bulandra” de regizorul Alexandru Darie, invocam destinul straniu de care a avut parte în atât de complicata şi imprevizibila lume teatrală românească literatura dramatică scrisă de Yasmina Reza.

acum 2 zile · comentarii (5)

Timpul curge împotriva guvernului Dăncilă. Fiecare partid pe acţiunile lui iese din scena politică. PSD trebuie lăsat să se sufoce în propriile iniţiative şi decizii politice. O moţiune de cenzură eşuată ar valida PSD cu ideea că are majoritate parlamentară. O prezentare în parlament, aşa cum îi cere CCR, fără să obţină votul de validare cerut de Constituţie, ar fi semnalul începutului prăbuşirii PSD.

acum 20 ore · comentarii (30)

În primul său Raport, dat publicităţii cu câteva zile în urmă şi pregătit pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi care poartă titlul „A world at risk“, un grup de experţi independenţi afirmă că întreaga lume se confruntă cu „un risc acut de apariţie a unor epidemii devastatoare, regionale sau globale, care nu numai că ar provoca pierderea de vieţi, ci vor avea un impact asupra economiilor şi societăţilor, creând haos”.

acum 22 ore · comentarii (34)

Am văzut recent o tendinţă generală de a compensa lipsa de teme politice reale - cu precădere ale Stângii, după dispariţia clasei muncitoare clasice, a aglomerărilor majore de capacităţi industriale mari şi grele şi schimbarea tipului de economie spre zona digitală – printr-o utopie frumoasă şi atrăgătoare, cea a Guvernării pentru fericire.

acum 24 ore · comentarii (28)

Nu mi-a fost niciodată la îndemână, omeneşte nu avea cum să-mi fie, să scriu despre dispariţia marilor artişti. Însă cred că niciodată nu mi-a fost mai greu decât acum când încerc să aştern pe ecranul computerului câteva cuvinte la moartea marelui Artist care a fost, rămâne regizorul Alexandru Darie.

Pe site-ul Instituţiei Avocatului Poporului a apărut comunicatul: "Avocatul Poporului solicită autorităţilor competente, prin recomandări, să ia măsuri urgente pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic ca urmare a apariţiei unor statistici potrivit cărora România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente grave".

Ziua de 11 septembrie nu a marcat doar comemorarea tragicelor atacuri teroriste cunoscute ca 9/11 ci şi o serie de evenimente petrecute pe plan internaţional, printre care şi judecarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dosarului în care Ucraina acuză Federaţia Rusă de abuzuri comise în Penisula Crimeea, anexată în 2014 de către Moscova.

acum 2 zile · comentarii (5)

Fără miniştri, fără majoritate sigură în Parlament, guvernarea PSD a propus ca soluţie un pact al bunăstării care să-i dea prilejul să acuze opozanţii politici că au de gând să taie pensiile şi salariile populaţiei după ce ar veni la putere. Dar decizia Curţii Constituţionale a adus lucrurile unde trebuie, un vot in Parlament care va decide soarta guvernului Dăncilă.

acum 2 zile · comentarii (77)

Când a apărut în lumea teatrului, cu zulufii lui rebeli şi felul jucăuş de a fi, nimeni n-a ghicit ce zăcământ preţios e dincolo de această aparenţă zglobie. Am scris la revista Luceafărul despre Magie roşie de Michel de Ghelderode, spectacolul de debut al lui Alexandru Darie, cu profundă admiraţie pentru opţiunile repertoriale alese ale tânărului absolvent.

acum 2 zile · comentarii (1)

CCR a dat o decizie firească: preşedintele nu poate bloca activitatea Guvernului, iar Guvernul trebuie să primească reconfirmarea Parlamentului. Nu era nevoie de CCR, ci doar de bun-simţ politic, dar suntem în campanie elctorală, iar Iohannis şi Dăncilă sfidează Constituţia cu scopul de a merge de mână în turul doi la prezidenţiale.

acum 2 zile · comentarii (73)
Postari Recente